Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najveći je u povijesti Wengena: Ivica je uzeo gitaru i rasturio...

None Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ivica je u Wengenu dobio nagradu za najuspješnijeg skijaša u povijesti ove utrke. 'Profesor' je u Wengenu slavio šest puta, a 13 puta je bio na postolju. Primio je nagradu i zasvirao kao u dobra stara vremena

Ivici Kosteliću Wenger je uz Sljeme najdraže brdo svijeta.

Tu je 'profesor' slavio šest puta, na postolju je bio čak 13 puta. Odvozio je u Wengenu prvu i zadnju utrku u Svjetskom kupu i službeno je dobio nagradu za najsupješnijeg skijaša Svjetskog kupa ove kultne utrke u povijesti! 

Došao je Ivica po nagradu i, kao nekad nakon utrka, uzeo je gitaru i zasvirao. U Wengenu je playlista gotovo uvijek bila ista - 'Vogellisi', tradicionalna švicarska pjesma koju je i ovaj put publika pjevala s Ivicom.

POGLEDAJTE VIDEO

Objavio je video Ivica na svom Facebooku.

- Ne mogu opisati koliko mi je sreće i veselja donijelo ovo malo, ali mitsko skijaško mjesto u Berner Oberlandu. Ovdje sam se prvi put utrkivao 2000. godine i 2017. sam odskijao svoju zadnju utrku. Wengenske strmine donijele su mi šest pobjeda i 13 postolja. Publika i ja smo zajedno pjevali 'Vogellisi' kao nekad. Toliko emocija - napisao je Ivica.

Vogellisi

Jučer mi je iskazano priznanje kao najuspješnijem skijašu Svjetskog kupa u Wengenu u povijesti. Ne mogu opisati koliko sreće i veselja mi je donijelo ovo malo, ali mitsko skijaško mjesto u Berner Oberlandu: planine, staze i ljudi. Ovdje sam se prvi puta utrkivao 2000. godine, a 2017. sam baš tu odskijao svoju posljednju utrku u Svjetskom kupu. Tijekom tog vremena, Wengenske strmine donijele su mi 6 pobjeda i 13 postolja. Publika i ja smo zajedno otpjevali "Vogellisi", kao nekada! ...toliko emocija! Merci Wengen! Du wirst für immer in meinem Herzen bleiben! Lauberhornrennen FIS Alpine World Cup Tour #wengen #schweiz

Objavljuje Ivica Kostelic u Subota, 19. siječnja 2019.
Komentari (19)
  • Pamte se njegovi dueli s "vanzemaljcem" Bodeom Millerom...

    20. 1. 2019,   11:54
  • Bravo Ivica💪

    20. 1. 2019,   11:31
  • Svjetski a naš ⛷️💪💪💪💪

    20. 1. 2019,   12:33