Obavijesti

Sport

Komentari 38

Najveći obožavatelj: Napravio sam Dinamov grb - kosilicom

Najveći obožavatelj: Napravio sam Dinamov grb - kosilicom
5

Najdraže iskustvo mi je bila utakmica kad je Dinamo '95 pobijedio Partizan s pet nula. Uf, tada je bio neopisiv osjećaj, do neba, naježio sam se od glave do pete, kaže Milan Podnar iz Bilaja kod Gospića

VIDEO

Milan Podnar (43) vjerojatno je najveći fan Dinama u Ličko senjskoj županiji i šire. Obožava zagrebački klub, ima svu živu memorabiliju – dresove, šal, kapu...

VIDEO

Najveći obožavatelj Dinama! Milan kraj Gospića u travi je iza kuće kosilicom napravio Dinamov grb

Najveći obožavatelj Dinama! Milan kraj Gospića u travi je iza kuće kosilicom napravio Dinamov grb

Posted by 24sata on Tuesday, May 29, 2018

A odnedavno mu i vrt prati trendove svog vlasnika. Na zelenoj kasnoproljetnoj travi u dvorištu iza obiteljske kuće Milan je kosilicom napravio Dinamov grb.

- Najprije sam napravio slovo d. Onda sam išao napraviti ostatak imena Dinamo, ali nije mi dobro ispalo i imao sam malo mjesta. Onda mi je nekidan sinulo. Najprije sam napravio krug pa slovo pa kvadratiće..., priča dok iz sjene vrbe promatramo njegovo uređenje okoliša.

VIDEO

Pokretanje videa...

Milan Podnar (Dinamo) 00:20

Upravo pod vrbom je nogometna mreža sa gola, stol i nekoliko stolica, a uskoro će im se pridružiti i velika plazma na kojoj cijela obitelj i prijatelji pratiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

- Ma bit će to dobro. Argentina nam je predzadnja utakmica u grupi, moglo bi im biti ko Španjolcima na Euru.

Milan kaže da za Dinamo navija od rođenja. Kao dijete i tinejdžera na utakmice ga je vodio stariji brat Joso. Joso je poginuo 1995. godine, a Milan je nastavio ići na utakmice.

Ljubav prema klubu je samo rasla, a sada je i povjerenik Dinama za Ličko senjsku županiju.

- Najdraže iskustvo mi je bila utakmica kad je Dinamo '95 pobijedio Partizan s pet nula. Uf, tada je bio neopisiv osjećaj, do neba, naježio sam se od glave do pete, kaže Milan. Podsjećamo ga da je tad Dinamo bio Croatia, potvrdno klima glavom i nastavlja sa svojom najvećom klupskom željom.

- Volio bih da Dinamo prezimi u Europi, da doživim to barem jednom dok sam živ. I da mladi igraju. Imamo najbolju omladinsku školu u Europi, a u prvpoj momčadi jedan ili nijedan. Gdje su ti momci?

Draga mu je, kaže, i utakmica Hrvatske sa Srbijom iz 2013. godine kad je Hrvatska u kvalifikacijama za Svjetsko u Brazilu pobijedila 2:0. 

U mjestu Bilaj, pet kilometara od Gospića živi sa suprugom  Mandicom (45) i sinovima Mihaelom (18I i Mikijem (14).

Milan radi u Hrvatskoj vojsci u Gospiću, a među kolegama ima i Torcidaše i navijače svog kluba.

- Zezamo se kad se gubi i kad se dobiva. Svi smo prijatelji i nema tu svađe. Gledam nekad, ti takozvani Mamićevci pa klub navijača Dinama pa Bad Blue Boysi... Ja ću uvijek voljeti Dinamo i to je to. Dalje me ne zanima.

Sa cijelom obitelji nekoliko je puta bio na utakmicama, a sjeća se jednog puta kad su išli u Zadar.

- Miki je još bio malo, vidio sam na gostujućoj tribini da su neredi, međusobno su se gađali nekim bocama. Na kraju smo sjeli na tribinu s domaćim navijačima, da mi djetetu ne bi što doletjelo u glavu. Miki je 2011. godine na utakmici protiv Turske bio jedno od djece koji su u pratnji igrača izašli na teren. Njega je za ruku vodio Ognjen Vukojević, milanu jedan od dražih igrača Dinama.

- Kad god mogu idem na utakmicu, a da živim u Zagrebu išao bih na svaku.

Kao svaki pravi navijač, nakon utakmice pogledane na stadionu ima potrebu pogledati i snimku na televiziji, čisto da još jednom „prođe“ sporne situacije i iz više kuteva vidi pogotke voljenog kluba. Kad ne ide Dinamu, i Milanu je teško. Pusti suzu kad reprezentacija ispadne i Dinamo završi put u Europi.

- Pa tko ne bi plakao? Kad vidite koliko smo bolji, a uvijek primimo neki glupi gol... Nije lako.

Milan je igrao veliki nogomet za Perušić i Gospić, a mali nogomet igrado je u drugoj nacionalnoj malonogometnoj ligi. Prati uspjehe lokalnih nogometaša, ide na utakmice i bodri ih.

O velikom dvorištu obitelj Podnar uzgaja domaće životinje. Prošle zime od težine snijega urušio im se krov na staji, a nastradalo je i nekoliko manjih objekata.

Od tada svaki dan rade kako bi popravili štetu. Došlo je lijepo vrijeme, trava je zazelenila i Dinamov grb došao je kao trenutak inspiracije i odmor za dušu.

- Nije mi baš drago kad se gazi po travi gdje je Dinamov grb, ali dobro, kaže Milan kojeg ukućani slušaju i ne gaze po travi. Kokoše su malo neposlušnije pa znaju ostaviti i pokoji trag. 

Grb u travi je napravio bez ikakvog nacrta, šablone ili konopa.

- Ma baš mi je dobro ispao, kaže Milan i poklanja nam magnete sa znakom omiljenog kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom