Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najveći rival pozvao ga u goste i darivao mu čamac i automobil

None Foto: Privatna arhiva 4

Smješten sam kod Mahea, na njegovom imanju, u gostinjskoj kućici. Treniramo ujutro u skifovima, a poslijepodne smo na biciklima ili u teretani, javio se s Novog Zelanda Damir Martin

Olimpijske igre u Riju. Veslanje. Cijela Hrvatska bila je uz Damira Martina, veslala s njim do posljednjeg atoma snage. Veslala do srebra zlatnog sjaja. Sjećate se, naravno, tisućinke zbog koje je izgubio olimpijsko zlato... 

Upravo ta utrka rezultirala je velikim prijateljstvom Damira Martina i  Mahea Drysdalea, pobjednika te utrke. Novozelanđanin je hrvatskog veslača pozvao u goste.

- Smješten sam kod Mahea, na njegovom imanju, u gostinjskoj kućici. Treniramo ujutro u skifovima, a poslijepodne smo na biciklima ili u teretani. Ovdje je kraj proljeća, vrijeme je ljepše za veslanje nego u Hrvatskoj, temperature su 20 do 25 stupnjeva, uz malo vjetra. A da sam iz nestabilne hrvatske jeseni stigao u ugodno kasno proljeće, shvatio sam po jagodama s kojima su me na aerodromu dočekali Hrvati iz Aucklanda. Oni su me prevezli do Cambridgea, počastili ručkom, potom odvezli i do Drysdaleova imanja - kaže Martin.

Hrvatska iseljenička zajednica pozorno je pratila olimpijski finale samaca s borbom za zlato predstavnika dviju im domovina. Mediji su tada “na lovorikama” dočekali zlatnog Drysdalea, sada im je na dispoziciji i drugi akter velike drame, za naše isljenike ništa manje zlatni - Damir Martin: 

- Naši iseljenici zaslužuju sve pohvale za gostoljubivost. Osim čamca, na raspolaganju mi je i vrhunski opremljena teretana, ne fali ni ergometara, ni bicikl-trenažera, niti utega i težinskih sprava. Dobio sam na korištenje i službeni automobil regate na kojoj ću nastupiti 11. prosinca - rekao je Martin.

Foto: Udruga veterana 130. brigade Osijek

Iz izvora bliskih Hrvatskom olimpijskom odboru stiže informacija o nastavku žalbenog postupka za ishod olimpijskog finala u Riju, u kojem je Damir Martin osvojio srebro za identično ostvareno vrijeme s osvajačem zlatne kolajne, Maheom Drysdaleom.

- Ako bi ishod te žalbe podrazumijevao oduzimanje zlatne medalje Maheu Drysdaleu, ja na to ne pristajem - rekao je Martin, koji je morao odgovoriti i na pitanje "mrzi li Drysdalea jer mu je uzeo zlato".

- Kako mrziti čovjeka koji mi je idol?! Prije desetak godina kao junior sam izlazio na svjetsku pozornicu i veselio se prvim većim uspjesima, a on je već tada bio seniorski svjetski prvak u samcu. 

Komentari (3)
  • Niti mu je Mahe išta nudio, niti mu je išta darovano, bravo za članak😂

    2. 12. 2016,   14:27
  • Navlakusa

    2. 12. 2016,   19:27