Obavijesti

Sport

Komentari 21

Najveći ugovor u povijesti za Real, dobit će koliko i NBA liga

Najveći ugovor u povijesti za Real, dobit će koliko i NBA liga
1

Real Madrid je pred potpisivanjem mega novi ugovor s adidasom koji će klubu u deset godina osigurati 1,1 milijardu eura! Najveći je to ugovor u povijesti sporta, a Realov će dres (p)ostati najskuplji na svijetu

VIDEO

Real se nakon dva tjedna vratio u zonu Europe, na tablici je šesti, iako je pobjeda 2:0 nad Valladolidom bila sve samo ne lagana i sigurna.

Ali kako to obično bude kod velikih, najvećih klubova, njihova marketinška privlačnost nije uvjetovana rezultatima. Pa tako i nakon ove krize, groznih rezultata, poraza 5:1 od Barcelone i smjene trenera Lopeteguija, Real je komercijalno jači nego ikad!

Skupština je kluba objavila rekordni prihod od 751 milijun eura prošle sezone, što je porast od 11 posto u odnosu na sezonu ranije. Komercijalni je prihod 297 milijuna (porast 16 posto), a predviđa se da će nakon ove sezone to narasti na 305,24 milijuna eura! Dok je prihod od sponzorstava 239,68 milijuna eura, uz porast od 18,2 posto.

I dok će se klub zadužiti u iznosu od 575 milijuna eura za obnovu stadiona, predsjednik Florentino Perez izvukao je, otkriva Marca, zeca iz šešira: sve je pripremljeno za mega novi ugovor s adidasom, koji će u deset godina klubu osigurati 1,1 milijardu eura!

Rekordni će to biti ugovor u svijetu sporta s nekim opskrbljivačem opreme, a Realov će dres (p)ostati najskuplji na svijetu!

Godišnje će Real od njega dobiti 110 milijuna eura, a od dodataka prema prodanim dresovima i ostalim bonusima, može dosegnuti i 150 milijuna godišnje

Prema trenutačnom ugovoru koji vrijedi od 2012. godine, Real od adidasa dobiva 52 milijuna eura godišnje (42 plus deset bonusa). Za usporedbu, isti sponzor ima ugovor s NBA ligom, prema kojem od prošle sezone 21 klub dobiva milijardu dolara u narednih osam godina. Po klubu - 110 milijuna eura. Cijela NBA liga koliko i Real!

A tu je još Fly Emirates, od koga Real dobiva 70 milijuna eura godišnje. Barcelona od glavnoga sponzora Rakutena dobiva 55 milijuna godišnje, a Manchester United od Chevroleta 62 milijuna.

Real igra u adidasu s prekidima od 1981. godine, tek je od '86. do '94. opremu davao Hummel, a od '94. do '98. Kelme. Od 1998. neprekidano je u adidasu.

Der Spiegel je proljetos objavio i neke detalje ugovora koji je tada bio u fazi pregovora. Tako će Real od svakih 100 eura od prodanog dresa ili bilo kojeg klupskog suvenira na svijetu dobiti četvrtinu, 25 eura. Za osvajanje naslova prvaka sponzorski je bonus klubu 2,5 milijuna eura, a u novom će ugovoru biti 3,5 milijuna, dok je bonus za osvajanje Lige prvaka narastao s pet na sedam milijuna eura. 

Ostali najvrjedniji ugovori s proizvođačima opreme su onaj Manchester Uniteda (85 milijuna eura) i Barcelone (105 milijuna eura).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani