Obavijesti

Sport

Komentari 1

Nakon godinu dana suše Pejčić osvojila zlatnu medalju u Kini

Nakon godinu dana suše Pejčić osvojila zlatnu medalju u Kini
1

Snježani Pejčić je ovo deveta pobjeda u natjecanjima za Svjetski kup, a sedma u malokalibarskoj pušci. Posljednji put je na vrhu pobjedničkog postolja stajala prošle godine u američkom Fort Benningu

VIDEO

Najbolja hrvatska streljašica Snježana Pejčić osvojila je zlatnu medalju u gađanju malokalibarskom puškom, 50 m trostav, na natjecanju Svjetskog kupa u Pekingu, postavivši pritom i novi osobni rekord u finalu sa 464 kruga, čime je za 4,5 kruga nadmašila drugoplasiranu Korejku Sang Hee Bae koja je imala najbolji rezultat u kvalifikacijama (1178 krugova).   

Riječanka se u finale plasirala drugim rezultatom kvalifikacija u kojima je pogodila 1177 krugova, jedan manje Korejke Bae.

U završnom nadmetanju osam najboljih iz kvalifikacija Pejčić je bila vodeća nakon tri serije po pet metaka klečeći (155,4 kruga), a svoju je prednost povećala nakon tri serije po pet metaka ležeći (312,3).

U eliminacijski dio, gađanje u stojećem stavu, 36-godišnja Riječanka ušla je s 3,2 kruga prednosti pred Bae, a njezino prvo mjesto ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo. Nakon prve dvije serije od pet metaka Pejčić je imala 5,4 kruga prednosti pred Korejkom, koja je u završnih pet metaka uspjela samo smanjiti zaostatak za 0,9 kruga.

Od 45 metaka ispucanih u finalu, Snježana je samo pet puta promašila centar i na kraju je ostala 0,7 kruga do svjetskog rekorda, koji sa 464,7 krugova drži Talijanka Petra Zublasnig.

Snježani Pejčić je ovo deveta pobjeda u natjecanjima za Svjetski kup, a sedma u malokalibarskoj pušci. Posljednji put je na vrhu pobjedničkog postolja stajala prošle godine u američkom Fort Benningu. Prve dvije pobjede ostvarila je zračnom puškom.

Pejčić i Bae se na pobjedničkom postolju pridružila Jeanette Hegg Duestad, jedna od tri Norvežanke koje su nastupile u finalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu