Obavijesti

Sport

Komentari 1

Nakon Ivice - samo Hirscher: Peti uzastopni veliki globus...

Nakon Ivice - samo Hirscher: Peti uzastopni veliki globus...
1

Filip Zubčić završio je sezonu kao 28. veleslalomaš svijeta, tri pozicije niže od željene 25. koja mu donosi finale Svjetskog kupa. Marcel Hirscher pobijedio je i osvojio Veliki i Mali kristalni globus

VIDEO

Austrijanac Marcel Hirscher prekinuo je pobjednički niz Alexisa Pinturaulta u veleslalomima za Svjetski kup te subotnjim slavljem na stazi Podkoren u Kranjskoj Gori osigurao osvajanje Velikog kristalnog globusa petu godinu zaredom te mali, veleslalomski Kristalni globus.

U teškim, sniježnim uvjetima na zaleđenoj stazi, Hirscher je u obje subotnje vožnje bio najbrži te je slavio s ukupnim vremenom 2:12.58, ostavivši drugoplasiranog Francuza Pinturaulta iza sebe za 53 stotinke. Treće mjesto osvojio je Norvežanin Henrik Kristoffersen (+1,59).

Hrvatski reprezentativac Filip Zubčić imao je 23. vrijeme prve vožnje, a svoj je konačni plasman pokvario za još jedno mjesto s obzirom na to da je u drugoj vožnji imao 26. rezultat. Zubčić je za Hirscherom zaostao 4,94 sekunde, a najlošiji ovosezonski plasman ostavio je hrvatskog reprezentativca izvan kruga 25 najboljih veleslalomaša svijeta koji imaju pravo nastupa na završnici Svjetskog kupa u St. Moritzu.

Osim Zubčića, u subotu je po prvi put u Svjetskom kupu nastupio i 17-godišnji Samuel Kolega, koji je osvojio 43. mjesto od 44 skijaša koji su završili prvu vožnju, a za Hirscherom je zaostao 7.04 sekunde. Njegov tri godine stariji brat Elias osvojio je broncu u slalomskoj utrci Svjetskog juniorskog prvenstva u Sočiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Austrijanac je nakon nastupa u Kranjskoj Gori, svojom 38. pobjedom u Svjetskom kupu, stigao do 721 boda u veleslalomu i 111 bodova prednosti u odnosu na Francuza Alexisa Pinturaulta koji je slavio u prethodna četiri veleslaloma. Hirscher sada ima i 1525 bodova u redoslijedu za Veliki kristalni globus, a drugoplasirani Norvežanin Henrik Kristoffersen zaostaje 333 boda.

Kako Kristoffersen ne nastupa u brzim disciplinama, Hirscher je današnjom pobjedom praktično osigurao i peti uzastopni trijumf u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa. Posljednji skijaš koji je uspio osvojiti Veliki kristalni globus prije početka Hirscherove ere bio je Ivica Kostelić koji je slavio 2011. godine.

U nedjelju je u Kranjskoj Gori na rasporedu pretposljednji slalom u ovoj sezoni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje