Obavijesti

Sport

Komentari 29

Konačno: Rijeka nakon čak tri mjeseca slavila doma u HNL-u

Konačno: Rijeka nakon čak tri mjeseca slavila doma u HNL-u
3

Nakon Milana, Rijeka je dobru igru prikazala i protiv Slavena te pobijedila identičnim rezultatom (2-0). Golove su na kišnoj Rujevici zabili Roberto Punčec i Matic Črnic. Sada im slijedi Kup

VIDEO

Nije to nikako bila "lijepa" pobjeda, ona o kojoj će se pričati generacijama kao, recimo, ona u četvrtak protiv Milana, koja je imala svoj značaj zbog suparnika velikog renomea, krcatog stadiona i lijepih golova. Ipak, Rijeci će se protiv Slaven Belupa pisati tri boda (2-0).

Prva je to pobjeda Rijeke na Rujevici u HNL-u nakon čak tri mjeseca odnosno 92 dana, tijekom kojih je, ruku na srce, odigrala samo tri utakmice (poraz od Osijeka, remi s Interom pa poraz od Hajduka).

POGLEDAJTE GOLOVE:

Rijeka - Slaven Belupo 2-0

Roberto Punčec zabio je prvi, a Matic Črnic drugi gol u dresu HNK Rijeka za prvu pobjedu na Rujevici u HNL-u nakon čak 92 dana protiv Nogometni Klub Slaven Belupo! Više na: bit.ly/2AHTaHf. Skini TVizzy i pogledaj gol odmah uz link za download getizzy.com/tv_izzy_croatia/

Posted by 24sata Sport on 10. prosinca 2017

Roberto Punčec zabio je prvi, a Matic Črnic drugi gol u dresu HNK Rijeka za prvu pobjedu na Rujevici u HNL-u nakon čak 92 dana protiv NK Slaven Belupo! Više na: bit.ly/2AHTaHf. Skini TVizzy i pogledaj gol odmah uz link za download getizzy.com/tv_izzy_croatia/

Posted by 24sata Sport on 10. prosinca 2017

Već u 11. minuti povratnik u momčad nakon suspenzije protiv "rossonera" Josip Mišić ubacio je iz kornera, a na petercu je sam ostao Roberto Punčec. Varaždinac je glavom pogodio za 1-0, što mu je bio prvijenac u dresu Rijeke.

Bila je to zapravo jedina prava šansa u prvom poluvremenu, a sve se moglo promijeniti početkom nastavka kad je Mirko Ivanovski pao u duelu s Punčecom, no splitski sudac Duje Strukan nije dosudio faul za Slaven, posljedično i crveni karton igraču Rijeke.

Pitanje pobjednika visjelo je u zraku do 87. minute, Slaven je imao i nekoliko opasnih izleta u protivničku polovicu, ali ne i više od toga.

Tada je sijevnula jedna polukontra, Antun Marković obranio je udarac Marija Gavranovića, a odbijenu loptu zakucao je u mrežu Matic Črnic. I Slovencu je to bio prvi gol u ovoj sezoni, tek drugi ukupno za Rijeku.

Rijeka je ovom pobjedom, trećom u posljednje četiri utakmice, ostala na četvrtom mjestu s tri boda zaostatka za Osijekom i Hajdukom i čak 15 za vodećim Dinamom, dok je Slaven i dalje sedmi, s četiri boda više od opasne zone.

U posljednjem tjednu ove polusezone ide u goste zaprešićkom Interu na posljednju utakmicu četvrtfinala Kupa (srijeda, 16 sati) pa dočekuje Rudeš u HNL-u (nedjelja, 17 sati), a Koprivničanci dočekuju Lokomotivu (petak, 18 sati).

  • RIJEKA: Sluga, Mavrias, Punčec, Elez, Župarić, Maleš, Mišić, Kvržić, Puljić (od 69' Črnic), Acosty (od 55' Jelić), Gavranović (od 90' Ristovski)
  • SLAVEN BELUPO: Marković, Rebernik, Vidović, Tatar (od 86' Pejić), Bouadla, Arap (od 78' Dolček), Katić, Šarlija, Vrljičak, Ivanovski, Musa

Kek: Trojica otraga? Drugo mi nije ni preostalo...

- Jako važna pobjeda s obzirom na to kakav smo raspored imali u zadnje vrijeme. Normalno da se vidi da nam nedostaje puno igrača. Nije to bilo nešto posebno, ali u ovom trenutku samo je pobjeda bila bitna. Mislim da nam Slaven nije stvorio neke opasne šanse, što znači da je obrana sa trojicom iza odradila dobar posao - izjavio je Slovenac te potom dodao:

- Čestitke onim igračima koji su istrčali ove dvije utakmice u nekoliko dana i sad se okrećemo kupu".

Upitan da prokomentira igru s trojicom u zadnjoj liniji, Kek je izjavio:

- Drugo mi nije ni preostalo. Nisam imao nekog velikog izbora. Imali smo jučer 15 minuta da to isprobamo, a to su igrači koji su u nekom trenutku svoje karijere već to igrali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...