Obavijesti

Sport

Komentari 4

Nakon rukometa, i vaterpolski ogled Hrvatske i Srbije u Splitu

Nakon rukometa, i vaterpolski ogled Hrvatske i Srbije u Splitu
1

Europska vaterpolska federacija organizira novo natjecanje Europa Cup, a jedna od skupina, u kojoj su uz Hrvatsku još i Srbija, Grčka, Nizozemska i Malta, igra se od 15 - 18. veljače u Splitu

VIDEO

Prvo izdanje novog natjecanja u organizaciji krovne kuće europske vaterpolske federacije LEN, Europa Cup održat će se u tri države, grupa A u mađarskom Kecskemetu, grupa C u talijanskom Palermu, dok će najatraktivniju grupu B ugostiti Split, u kojem će uz aktualnog svjetskog prvaka i olimpijskog viceprvaka reprezentaciju Hrvatske, igrati i olimpijski pobjednik Srbija, polufinalist s dva zadnja svjetska i europskog prvenstva Grčka te Nizozemska i Malta. Sustav natjecanja je takav da će se od 14 reprezentacija najboljih osam iz grupnih faza (po tri najbolja iz grupa A i B, te dva iz grupe C, nastavljaju boriti do superfinala, a susreti skupine B igraju se od 15 - 18. veljače na Gradskom bazenu u Poljudu.

- Nakon rukometnog europskog prvenstva u kratkom roku izražavamo dobrodošlicu još jednom velikom natjecanju na kojoj nastupa reprezentacija Hrvatske, radujemo se još jednoj lijepoj sportskoj priči u gradu koji je dao veliki sportski obol. Dobrodošlicu želimo svim natjecateljima te pozivamo naše sugrađane da podrže našu reprezentaciju, ali i sport uopće. Dobra organizacija rukometnog prvenstva najbolja je potvrda da je grad Split spreman organizirati najveća sportska natjecanja, i nadamo se da će ih biti još ubuduće - kazala je dogradonačelnica Splita Jelena Hrgović.

Glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i direktor novog natjecanja LEN-a Renato Živković zahvalio je Splitu na potpori, te otkrio kako će novo natjecanje biti itekako zahtjevno.

- Nismo imali puno vremena, ali dali smo sve od sebe da ušminkamo bazen na Poljudu i pripremimo ga za utakmice. Još jednom hvala gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari, kojem i ovim putem želimo da se što prije vrati na posao. Što se tiče samog natjecanja, treba naglasiti da nam u goste dolazi aktualni olimpijski pobjednik Srbija, što traži dodatni angažman, kako izbornika i igrača, tako i nas koji brinemo o organizaciji same utakmice. Ovo će biti istinski vaterpolski spektakl, dnevne ulaznice se od sutra mogu kupiti po cijeni od 50 kuna, jedino će za dan kad igraju Hrvatska i Srbija biti 100 kuna, a cjelokupni prihod bit će uplaćen dječjem domu Maestral za kupnju kombi vozila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izbornik Ivica Tucak na širem popisu ima 19 igrača, koje će uskoro morati skratiti na 15, te na koncu odabrati 13 koji će nastupiti na turniru.

- Igrat ćemo u najjačem mogućem sastavu, jer nas na to obavezuju i protivnici, i domaćinstvo, pogotovo utakmica sa Srbijom, s kojom smo igrali tri velike utakmice u završnicama velikih natjecanja u zadnje vrijeme. Izuzetna nam je čast što ćemo igrati u Splitu, jer se nadamo fantastičnoj podršci, kakvoj sam i osobno svjedočio na utakmici rukometnog Europskog prvenstva Hrvatska – Srbija. Pozivam navijače da na isti način podrže i nas, jer je to bio primjer sportskog i civiliziranog navijanja i ponašanja. Uvjeren sam da će bazen biti pun, a mi ćemo učiniti sve da pobijedimo u svim utakmicama - kazao je izbornik Tucak,  koji neće moći računati na Sandra Sukna.

- Na žalost još uvijek smo lišeni pomoći najboljeg svjetskog vaterpolista, našeg kapetana Sandra Sukna, koji je bio na liječničkom pregledu u najboljoj svjetskoj klinici u Clevelandu. Sandro prima terapiju, ima jaku želju vratiti se vaterpolu, i ja sam optimističan, ali više ćemo znati za mjesec dana. Ovo je za nas veliki udarac, Sandro našoj reprezentaciji znači više nego Messi Argentini, ali na stranu sve, važno je samo da on ozdravi. Potez njegovog kluba mogu ocijeniti samo kao nečovječan, a mi ćemo Sandru biti na raspolaganju za sve što mu treba. Sumnjam da će nam biti na raspolaganju za EP, ali na stranu to, važno je samo da se on vrati vaterpolu - zaključio je Tucak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu