Obavijesti

Sport

Komentari 56

Napad na 'Naš Hajduk': Model za naplatu članarine je štetan

Napad na 'Naš Hajduk': Model za naplatu članarine je štetan
2

'Bit će Bili što su bili' je oštro osudila model naplate članarine Našeg Hajduka i traži od splitskog gradonačelnika i Gradskog vijeća "da se drže Zakona i vode brigu o zaštiti imovine Grada Splita"

VIDEO

Građanska inicijativa 'Bit će Bili što su bili' u utorak je priopćila kako je model udruge 'Naš Hajduk' za naplatu članarine nogometnog kluba Hajduk financijski štetan za Grad Split kao većinskog vlasnika kluba te je od gradskih vlasti zatražila zaštitu gradske imovine i njihovo obraćanje Državnom odvjetništvu i Državnoj reviziji.

- Iskreno se nadamo da ćete poduzeti sve u okviru svojih zakonskih ovlasti i vaše obveze zaštite gradske imovine te da nećete dozvoliti da se gradska imovina dalje obezvrjeđuje kako bi u jednom trenutku nezakonitim modelom bila i oteta od Grada Splita kao vlasnika -  navodi se u dopisu građanske inicijative "Bit će Bili što su bili" upućenom Službi za gospodarenje gradskom imovinom.

Ova građanska inicijativa od Službe za zaštitu gradske imovine traži da splitskom gradonačelniku i Gradskom vijeću predloži "da se drže Zakona i vode brigu o zaštiti imovine Grada Splita".

- U slučaju nejasnoća molimo vas da se oko pojašnjenja obratite nadležnom državnom odvjetništvu kao i državnoj reviziji - navodi se u dopisu kojeg je potpisao predsjednik građanske inicijative "Bit će bili što su bili" Vedran Bukovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Model za naplatu članarine radi štetu Splitu"

Kako se navodi u dopisu, model za naplatu članarine nogometnog kluba Hajduk, koji se temelji na ugovoru iz 2015. godine što su ga sklopili nogometni kluba Hajduk i udruga Naš Hajduk, "radi financijsku štetu" Gradu Splitu kao većinskom vlasniku kluba.

- Po tom dobro zamišljenom modelu za Udrugu Naš Hajduk, a štetnom za Grad Split, godišnja članarina članova od dana sklapanja ovog Ugovora, a koju je HNK Hajduk pribavio, predstavlja novčana sredstva Udruge. Uz to HNK Hajduk je preuzeo obvezu snositi sve troškove vezano za ispunjavanje i omogućavanje navedenih prava članova Udruge po kojima se prihodi od godišnjih članarina knjiže kao pozajmnica koja će se u jednom trenutku pretvoriti u dionice - objašnjava građanska inicijativa "Bit će Bili što su bili".

- Udruga Naš Hajduk financijskim sredstvima HNK Hajduk za svoj račun rezervira sredstva za vlasničko restrukturiranje kluba, a za to nemaju dozvolu Gradskog vijeća Grada Splita - navodi se u dopisu građanske inicijative 'Bit će Bili što su bili'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener