Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Napad na Repešu i Budućnost je isplaniran, to je za osudu...'

None Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Srećom, prošlo je bez težih posljedica, a moglo je doći do ozbiljnog ugrožavanja života igrača, trenera i ostalih. Neshvatljivo mi je da netko zbog svojih osobnih ciljeva dopusti tako nešto, rekao je Igor Dodik

Apsolutnu krivnju za incidente tijekom finala ABA lige snose predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović i predsjednik Budućnosti Dragan Bokan. Dopustili su da njihov sukob ode preko okvira zdravog razuma, a regionalna košarka zbog toga može snositi nesagledive posljedice, rekao je čelnik ABA lige Igor Dodik.

- Razgovarao sam nekoliko puta s obojicom. Svi znamo što se i prošle godine događalo u finalu i imao sam namjeru promijeniti neke stvari da se povijest ne ponovi. Bokan je bio za nekakav dogovor, no Čović je odbijao. Svaka sjednica Skupštine ABA lige od tada bi se pretvarala u lakrdiju i njihov privatni obračun koji bi trajao satima. Osobno sam morao prekinuti jednu njihovu svađu, inače bi sjednica trajala dva dana, pa svima u ligi postaje mučno od toga - rekao je Dodik pa otkrio kako smatra da su incidenti u petoj, posljednjoj utakmici bili isplanirani!

- Sve što se događalo je za svaku osudu. Srećom, prošlo je bez težih posljedica, a moglo je doći do ozbiljnog ugrožavanja života igrača, trenera i ostalih. Neshvatljivo mi je da netko zbog svojih osobnih ciljeva dopusti tako nešto. Uvjeren sam da su incidenti u finalnoj seriji, a naročito oni u Beogradu bili planski. Netko je kimnuo glavom na spomen takve ideje i dopustio kaos - rekao je Dodik.

ZVEZDA PRVAK Kaos u Beogradu! Delije napale košarkaše Budućnosti i Repešu

ABA liga će 24. svibnja održati sjednicu gdje će se raspravljati o ulasku grčkog velikana Olympiakosa, a protiv te ideje zasad su Cedevita, Crvena zvezda, Mega i - FMP. Ma tko bi rekao da su Zvezda i FMP odlučili isto... A govorit će se i o proširenju lige u slučaju ulaska Olympiakosa, no Dodik je protiv toga da Olimpija dobije mjesto u proširenoj ligi:

- To bi otvorilo niz pitanja pa bi se onda svi klubovi koji su ranijih sezona ispadali iz lige mogli žaliti. Mislim da jednom za sva vremena moramo stati u kraj praksi da se zbog pojedinačnih interesa krše pravila preko noći. Ne vidim razlog zbog kojeg Olimpija ne bi odigrala jednu sezonu u ABA 2, pa da se preko sportskog terena vrati u ABA ligu. Sve drugo bi bilo nepravedno. Klubovi su dovoljno ispaštali ranijih sezona zbog naprasne promjene propozicija. Sjetimo se samo i Igokee, koja je zbog olakog mijenjanja pravila, svojevremeno, ostala bez euroligaške licence - zaključio je Dodik.

Budućnost je u međuvremenu organizirala sastanak klubova članova ABA lige s izuzećem onih iz Srbije - Crvene zvezde, Partizana, FMP-a i Mege, dok su pozvali i Olimpiju.

Komentari (2)
  • Zašto onda nisi ispraznio cijelu dvoranu i neka se igra bez gledatelja ako je sve bilo isplanirano? Lako sada glumit gazdu

    6. 5. 2019,   17:11
  • Budale i igraju icega sa srbima

    7. 5. 2019,   08:02