Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Napad na Repešu i Budućnost je isplaniran, to je za osudu...'

Srećom, prošlo je bez težih posljedica, a moglo je doći do ozbiljnog ugrožavanja života igrača, trenera i ostalih. Neshvatljivo mi je da netko zbog svojih osobnih ciljeva dopusti tako nešto, rekao je Igor Dodik

VIDEO

Apsolutnu krivnju za incidente tijekom finala ABA lige snose predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović i predsjednik Budućnosti Dragan Bokan. Dopustili su da njihov sukob ode preko okvira zdravog razuma, a regionalna košarka zbog toga može snositi nesagledive posljedice, rekao je čelnik ABA lige Igor Dodik.

- Razgovarao sam nekoliko puta s obojicom. Svi znamo što se i prošle godine događalo u finalu i imao sam namjeru promijeniti neke stvari da se povijest ne ponovi. Bokan je bio za nekakav dogovor, no Čović je odbijao. Svaka sjednica Skupštine ABA lige od tada bi se pretvarala u lakrdiju i njihov privatni obračun koji bi trajao satima. Osobno sam morao prekinuti jednu njihovu svađu, inače bi sjednica trajala dva dana, pa svima u ligi postaje mučno od toga - rekao je Dodik pa otkrio kako smatra da su incidenti u petoj, posljednjoj utakmici bili isplanirani!

- Sve što se događalo je za svaku osudu. Srećom, prošlo je bez težih posljedica, a moglo je doći do ozbiljnog ugrožavanja života igrača, trenera i ostalih. Neshvatljivo mi je da netko zbog svojih osobnih ciljeva dopusti tako nešto. Uvjeren sam da su incidenti u finalnoj seriji, a naročito oni u Beogradu bili planski. Netko je kimnuo glavom na spomen takve ideje i dopustio kaos - rekao je Dodik.

Kaos u Beogradu! Delije napale košarkaše Budućnosti i Repešu
Kaos u Beogradu! Delije napale košarkaše Budućnosti i Repešu

ABA liga će 24. svibnja održati sjednicu gdje će se raspravljati o ulasku grčkog velikana Olympiakosa, a protiv te ideje zasad su Cedevita, Crvena zvezda, Mega i - FMP. Ma tko bi rekao da su Zvezda i FMP odlučili isto... A govorit će se i o proširenju lige u slučaju ulaska Olympiakosa, no Dodik je protiv toga da Olimpija dobije mjesto u proširenoj ligi:

- To bi otvorilo niz pitanja pa bi se onda svi klubovi koji su ranijih sezona ispadali iz lige mogli žaliti. Mislim da jednom za sva vremena moramo stati u kraj praksi da se zbog pojedinačnih interesa krše pravila preko noći. Ne vidim razlog zbog kojeg Olimpija ne bi odigrala jednu sezonu u ABA 2, pa da se preko sportskog terena vrati u ABA ligu. Sve drugo bi bilo nepravedno. Klubovi su dovoljno ispaštali ranijih sezona zbog naprasne promjene propozicija. Sjetimo se samo i Igokee, koja je zbog olakog mijenjanja pravila, svojevremeno, ostala bez euroligaške licence - zaključio je Dodik.

Budućnost je u međuvremenu organizirala sastanak klubova članova ABA lige s izuzećem onih iz Srbije - Crvene zvezde, Partizana, FMP-a i Mege, dok su pozvali i Olimpiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom