Obavijesti

Sport

Komentari 30

Napadač Brightona: Igrat ćemo za Liverpool, zaslužuju trofej

Napadač Brightona: Igrat ćemo za Liverpool, zaslužuju trofej
1

U nedjelju je na rasporedu zadnje kolo Premiershipa. Manchester City ide u goste Brightonu i ako pobjedi osvojit će naslov. Ipak, igrači Brightona neće se predati i 'građanima' žele pomrsiti račune

VIDEO

Liverpool je osokoljen čudesnim preokretom i pobjedom nad Barcelonom s 4-0 u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka. Ipak, raspoloženje bi im donekle mogao pokvariti Manchester City koji kolo prije kraja ima bod prednost i ako sruše Brighton na gostovanju uzet će novi naslov engleskog prvaka. Liverpool mora pobijediti Wolverhampton i nadati se kiksu Guardioline momčadi.

Brighton je i prije zadnjeg kola osigurao ostanak u ligi. Drže 17. mjesto, jedno iznad zone ispadanja u Championship. Ipak, motiva protiv Manchester Cityja neće im nedostajati.

 

- Jurgen Klopp zaslužuje titulu. Pa Liverpool je cijelu sezoni igrao na najvišem mogućem nivou. Probat ćemo sve ne bi li izvukli barem bod protiv Manchester Cityja i tako pomogli 'redsima' da osvoje titulu - rekao je njemački ofenzivac Pascal Gross koji je jedan od najboljih igrača Brightona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Brighton & Hove Albion v Manchester United - Premier League - AMEX Stadium

Kada i gdje igraju?

U nedjelju, 12. 5., netko će staviti ruke na trofej Premier lige. Manchester City odlazi u goste Brightonu koji je i prije zadnjeg kola osigurao ostanak u elitnom rangu engleskog nogometa. Brighton ima 36 bodova i na 17. je mjestu, posljednjem koje jamči ostanak u ligi.

Manchester City v Huddersfield - Premier League - Etihad Stadium

Utakmicu će igrati od 16 sati, a u isto vrijeme svojih zadnjih 90 minuta ove sezone igrat će Liverpool i Wolves koji je jedno od najugodnijih iznenađenja lige. Običaj je da se utakmice koje odlučuju o nečemu u zadnjem kolu igraju u isto vrijeme. 'Redsi' će imati prednost domaćeg terena te će uz pomoć Kopa i zahuktalog Anfielda pokušati odraditi svoj posao i nadati se kiksu Manchester Cityja.

Koliko su osvajali?

Manchester City u svojim vitrinama ima pet naslova prvaka Engleske. Dva su osvojili davnih dana, prvi tamo 1937., a 1968. drugi. Streloviti uspon kluba počeo je ulaskom stranog kapitala u klub pa su 'građani' 2012., 2014. i 2018. uzeli trofeje prvaka i u posljednjih su se nekoliko godina pretvorili u najjaču silu engleskog nogometa.

Liverpool ima nemjerljivo više trofeja i veću tradiciju, ali već dugo žive u prošlosti. Čak 18 naslova prvaka osvojio je Liverpool, ali zadnji još tamo 1990. godine. Upravo to razdoblje između osamdesetih i devedesetih godina najplodonosnije je u povijesti kluba, a onda je stalo. Osvojio se tu i tamo koji trofej, recimo Liga prvaka 2005. godine, ali malo je to za klub takvog renomea. Nešto je pokrenuo Nijemac Jurgen Klopp svojim dolaskom, a Liverpool je ove sezone osvojio, zasad, sjajna 94 boda. Sezonu bi mogli završiti sa 97 bodova pa da im i to bude nedovoljno.

Pripremili im lažni pehar

Ako Liverpool u nedjelju osvoji naslov prvaka Engleske, proslavit će ga s replikom!

Jer originalni trofej prvaka se čuva na Etihadu otkako ga je prošle godine osvojio Manchester City i za vikend će biti prebačen u Brighton gdje "građani" igraju svoju zadnju utakmicu u sezoni.

U posljednje kolo engleskog prvenstva City ulazi s bodom više od Liverpoola. Ako pobijedi kod Brightona, sigurno je prvak. Međutim, u slučaju njihovog kiksa, Liverpool će proslaviti naslov pobjedom nad Wolverhamptonom.

Premier League - Manchester United v Manchester City

S obzirom da se sve utakmice zadnjeg kola igraju u istom terminu, nemoguće je da originalni trofej novog prvaka čeka i u Liverpoolu i u Brightonu. Zbog toga će na Anfieldu na mogući kiks Cityja spremna biti replika.

Liverpoolu za prvi naslov PL lažni pehar

Zanimljivo, Liverpool bi tako svoj prvi naslov Premier lige mogao proslaviti s "lažnim" peharom, jer "redsi" su 18 puta u svojoj povijesti osvajali naslov prvaka Engleske, ali na tronu nisu bili otkako je 1990. godine formirana Premier liga.

Medalje za pobjednika pripremit će se na oba stadiona, a dobit će ih igrači koji ove sezone imaju barem pet nastupa. Takvih je u Manchester Cityju 21, a u Liverpoolu 19.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov