Obavijesti

Sport

Komentari 70

Napoli je izbacio Zvezdu iz LP; Messijeva čarolija za 1. mjesto

Napoli je izbacio Zvezdu iz LP; Messijeva čarolija za 1. mjesto
1

Katalonski klub osigurao je u Nizozemskoj prvo mjesto u skupini, Lekin Brugge ispao je unatoč remiju u Dortmundu, Beograđanima još igra samo luda teorija za Europsku ligu, a Porto i Schalke bezbrižno idu u 1/8 finala

VIDEO

Barcelona je rutinski osigurala prvo mjesto u svojoj skupini B kolo prije kraja natjecanja grupne faze Lige prvaka. Katalonci su do tog uspjeha došli pobijedivši PSV na gostovanju u Eindhovenu (2-1).

Nizozemski prvak odolijevao je napadima favoriziranog protivnika do 61. minute, kad je Leo Messi uzeo loptu, prošao nekoliko igrača na malom prostoru u šesnaestercu i pogodio gornji bliži kut za vodstvo Barcelone.

Gerard Piqué na Messijevu asistenciju udvostručio je vodstvo "blaugrane" devet minuta potom, a u završnici je PSV uspio samo smanjiti zaostatak preko Luuka de Jonga. Ivan Rakitić igrao je cijelu utakmicu za pobjednički sastav koji je s 13 bodova siguran na čelu skupine, a PSV je ovim porazom definitivno posljednji u skupini.

Tottenham i Inter idu u fotofiniš

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O drugom putniku u osminu finala iz ove skupine u posljednjem će kolu odlučivati Tottenham i Inter. Spursi su se vratili u život pobjedom nad "nerazzurrima" na Wembleyu 1-0 i ulaze bodovno poravnati, ali s boljim međusobnim omjerom. Ipak, u zadnjem kolu 11. prosinca Englezi idu na gostovanje na Camp Nou, dok će Inter igrati protiv PSV-a i nadati se boljem rezultatu od londonskog kluba kako bi dohvatio posljednjih 16.

Ludnica u skupini C: Tri kluba mogu ispasti

Veliki je nered nastao u skupini C nakon pobjede PSG-a nad Liverpoolom (2-1) i slavlja Napolija nad Crvenom zvezdom (3-1). Jedino što je sigurno jest da srbijanski prvak ne može proći u nokaut-fazu Lige prvaka nakon poraza na San Paolu golovima Hamšika i dvama Mertensa, uz počasni gol Fardoua.

Napoli vodi na ljestvici s devet bodova, ali nije siguran jer u posljednjem kolu gostuje kod Liverpoola (šest bodova), kojem za prolazak dalje treba pobjeda od dva gola razlike. PSG će sigurno biti unutra ako svlada Zvezdu na gostovanju, a Beograđanima još igra teorija da se dokopaju trećeg mjesta i nokaut-faze Europske lige ako nekim čudom sruše PSG i Liverpool izgubi od Napolija.

Champions League - Group Stage - Group C - Napoli v Crvena Zvezda

Lekino čudo za - Europsku ligu

Sjajan posao napravio je hrvatski trener Ivan Leko sačuvavši praznu mrežu na gostovanju kod lidera Bundeslige Borussije Dortmund odigravši 0-0, ali tim je remijem izgubio šansu da prođe među najboljih 16 u Ligi prvaka.

Champions League - Group Stage - Group A - Borussia Dortmund v Club Brugge

Atlético je osigurao drugi krug ranijom pobjedom nad Monacom (2-0), a unutra su i Nijemci koji imaju dva boda manje, dok je Brugge sigurno treći jer ima četiri boda više od posljednjeg Monaca. U posljednjem kolu, dakle, ostaje vidjeti tko će biti broj 1, a tko broj 2 iz ove skupine, a igraju Brugge i Atlético te Monaco i Borussia. Dortmund može do prvog mjesta samo ako pobijedi Monaco i Atlético izgubi u Belgiji.

Porto osvojio skupinu, i Schalke ide dalje

Porto i Schalke rasterećeni su odigrali ogled petog kola skupine D znajući da će oba kluba proći dalje nakon pobjede Lokomotiva nad Galatasarayem u Moskvi (2-0). Portugalci su pobijedili 3-1 (Militao, Corona, Marega; Bentaleb) i tako potvrdili prvo mjesto kolo prije kraja. Nijemci su drugi, a u zadnjem kolu ostaje utvrditi tko će u Europsku ligu.

Champions League - Group Stage - Group D - FC Porto v Schalke 04

Galatasaray, koji u zadnjem kolu dočekuje Porto, ima četiri boda, jedan više od Lokomotiva. Momčad Vedrana Ćorluke gostuje kod Schalkea i mora loviti pobjedu te se nadati porazu Turaka. Svaki drugi rasplet proljeće u Europskoj ligi donijet će sastavu iz Istanbula.

Skupina A:

  • Atletico Madrid - Monaco    2-0 (Badiashile 2ag, Griezmann 24)
  • Borussia Dortmund - Club Brugge 0-0
  1. Atletico Madrid   12
  2. Borussia Dortmund 10
  3. Brugge  5 
  4. Monaco 1

Skupina B:

  • PSV Eindhoven - Barcelona 1-2 (De Jong 83//Messi 61, Pique 70)
  • Tottenham - Inter 1-0 (Eriksen 80)
  1. Barcelona 13 
  2. Inter  7 
  3. Tottenham  7 
  4. PSV Eindhoven 1

Skupina C:

  • PSG - Liverpool 2-1 (Bernat 13, Neymar 37//Milner 45+1pen)
  • Napoli - Crvena zvezda 3-1 (Hamšik 11, Mertens 34, 52//Nabouhane 57)
  1. Napoli  9 
  2. PSG  8 
  3. Liverpool  6
  4. Crvena zvezda 4

Skupina D:

  • Lokomotiv Moskva - Galatasaray 2-0 (Krychowiak 43, Ignjatijev 53)
  • Porto - Schalke 3-1 (Eder 52, Jesus Corona 54, Marega 90+4//Bentaleb 89pen)
  1. Porto 13 
  2. Schalke  8
  3. Galatasaray  4
  4. Lokomotiv 3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka