Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Naš Hajduk dobio alternativu: Stanje u klubu je nepodnošljivo

None Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

"Bit će Bili što su bili" naziv je građanske inicijative koju je u srijedu u Splitu osnovala grupa navijača Hajduka koja je nezadovoljna stanjem u tom klubu, doznaje se od predsjednika ove inicijative Vedrana Bukovca

Nama Hajduk puno znači, a stanje u klubu je neodrživo te ćemo svojim aktivizmom propitivati sadašnji način upravljanja klubom, rekao je Vedran Bukovac, predsjednik građanske inicijative "Bit će Bili što su bili".

Podsjetio je kako je većinski vlasnik Hajduka Grad Split, te je najavio kako će se novoformirana građanska inicijativa obratiti splitskom Gradskom vijeću s namjerom da se, kako je rekao, prekine sadašnje nepodnošljivo stanje u tom klubu.

Mi smo spremni i na argumentirano sučeljavanje s udrugom Naš Hajduk, jer nismo zadovoljni načinom na koji je ta udruga regulirala prikupljanje novca od članarine navijača Hajduka, kazao je Bukovac.

On naglašava kako aktivizam novoutemeljene građanske inicijative ima pet ciljeva.

Naši glavni ciljevi su povratak Hajduka Dalmaciji, privatizacija kluba ili njegov narodni model, izmjena načina upravljanja klubom, transparentno reguliranje članstva, te promoviranje hajdučkih vrijednosti, kazao je Bukovac. 

Naglasio je kako se ova građanska inicijativa zauzima da se stadion Hajduka nazove po njegovom najtrofejnijem i svjetski poznatom treneru Tomislavu Iviću, koji je bio inovator i veliki taktičar. Također, u ovoj građanskoj inicijativi smatraju kako sadašnji naziv klupske akademije treba promijeniti i nazvati je "Škola baluna barba Luka Kaliterna".

Komentari (33)
  • hajde hvala bogu vise...ovi iz zadruge NH hvalili su se kako su oni istinski za demokraciju...a kad im se pojavila konkurencija..klasika..'mamicevci,izdajice,hdzovci' i slicno...dakle ni 'b' od njihove navodne borbe za klupsku demokraciju ako im je pozicija tj monopol ugrozen

    31. 1. 2019,   11:46
  • super je što se pojavila normalna udruga koja bi razvijala normalne odnose, ali bojim se da će ih batinaši i palitelji automobila u tome spriječiti 😕

    31. 1. 2019,   13:54
  • Bravo, napokon netko pametan. Vedran Bukovac je i do sada kritizirao udrugu Naš Hajduk i mora se priznati vrlo argumentirano, a ovi su umjesto kontraargumenta odgovarali uvredama. Kao prvo dogovorite članstvo u Hajduku mimo udruge Naš Hajduk.

    31. 1. 2019,   14:41