Obavijesti

Sport

Komentari 54

Naša je maratonka kolabirala: "Ovo u Dohi je pravi masakr!"

Naša je maratonka kolabirala: "Ovo u Dohi je pravi masakr!"
6

Ovo je antipropaganda atletike, kad na stazi više gledate liječničke službe nego natjecatelje. Žalit ćemo se na smještaj i na organizaciju utrke u ovakvom mjestu, rekao je izbornik atletske reprezentacije Katalinić

VIDEO

U Dohi je počelo Svjetsko atletsko prvenstvo, a odmah na početku organizatori su pripremili nešto što od čega su očekivali da će biti pravi spektakl - prvi noćni maraton u povijesti na velikim natjecanjima. Naravno, glavni razlog su bile ogromne temperature koje vladaju u Kataru. Međutim, ni neuobičajena satnica nije pomogla jer je temperatura i po noći iznosila 32 stupnja što je u kombinaciji s vlagom u zraku od čak 73 posto, uvjete za natjecanje učinilo nehumanim.

Na startu su se trebale pojaviti tri hrvatske atletičarke, ali niti jedna nije prošla ciljem. Nikolina Šustić Stanković je zbog trovanja morala odustati od nastupa, a Matea Parlov Koštro i Bojana Bjeljac su odstale. Prva se slomila samo nekoliko kilometara prije cilja, a Bjeljac je odustala na 17. kilometru utrke.

Pokretanje videa...

01:05

- Ne mogu opisati uvjete. Pretoplo je, katastrofalno je bilo za trčati, za mene je najbolja opcija bila da stanem. Nisam više mogla izdržati. Osjetila sam da nemam energije u nogama, previsoka temperatura tijela i morala sam odustati. Ovo je bio jedan od najgorih maratona koje sam otrčala - rekla je Bjeljac za HRT, a njezine riječi je ubrzo potvrdio i izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Matea Parlov potpuno je kolabirala, ostala je bez svijesti, dok je Bojana Bijeljac u malo boljem stanju. Matea je bila izvan sebe, iznesena je van, ali vjerujemo da će se brzo oporaviti jer liječničke službe jako dobro rade - rekao je izbornik hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić. Nije skrivao ogorčenost zbog uvjeta koji su ih dočekali u Dohi kao ni ljutnju na organizatore prvenstva.

'Antiproaganda atletike, Hrvatski atletski savez će se žaliti'

- Ovo je prilika da Svjetska atletska federacija razmisli da ovo treba priuštiti atletičarima, pa polovica ih je odustala. Bio sam u medicinskom centru, to izgleda zaista strašno. Ovo je antipropaganda atletike, kad na stazi više gledate liječničke službe nego natjecatelje - rekao je za HRT pa nastavio:

Noćni maraton na +32! Naše odustale u katarskome kotlu
Noćni maraton na +32! Naše odustale u katarskome kotlu

- Sigurno ćemo uložiti pritužbu. Prvo za smještaj, a onda i oko organizacije na ovakvim mjestima. Ako je potrebno neka se ove discipline uopće ne održavaju ili da ih se stavi na drugo mjesto. Jer ovo je, upotrijebit ću ružnu riječ, - masakr. 

Vrućina, vlaga i trovanje tranom

Uz nesnosnu vrućinu i probeleme s vlagom, atletičarke su imale probleme i sa smještajem, točnije s hranom. Podsjetimo, Nikolina Šustić Stanković je morala odustati prije utrke nakon što se otrovala. Čitavu noć je povraćala, a na kraju je završila u bolnici.

- Otrovala sam se. Cijelu noć povraćam, imam jaku glavobolju i osip. Svu snagu sam iscrpila i bio bi preveliki zalogaj da uopće startam. Imam zabranu nastupa, iako bih zaista voljela zbog svojih dragih ljudi da makar stanem na startnu liniju u ponoć i napravim barem nekoliko koračića na stazi SP-a - napisala je na svom Facebook profilu.

Naša maratonka u bolnici: Otrovala sam se, povraćam...
Naša maratonka u bolnici: Otrovala sam se, povraćam...
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)