Obavijesti

Sport

Komentari 12

Naša maratonka u bolnici: Otrovala sam se, povraćam...

Naša maratonka u bolnici: Otrovala sam se, povraćam...
1

Nikolina je prošle godine bila u Dohi, ali tada su imali svaršene uvjete, a sad mi kaže da su smještaj i hrana katastrofalni, pa se zbog toga i otrovala. Nakon što je cijelu noć povraćala, odvezena je u bolnicu i liječnici su joj dali infuziju i preporučili da ne trči, priča njezina sestra Nataša Šustić

VIDEO

Hrvatska maratonka Nikolina Šustić trebala je večeras u ponoć po lokalnom vremenu (23 po hrvatskom) krenuti trčati maraton na Svjetskom prvenstvu u Dohi, no čini se da su loše vrijeme i katastrofalni uvjeti uzeli svoju prvu žrtvu.

Nikolina je jutros hitno odvezena u bolnicu zbog visoke temperature i povraćanja i liječnici su joj preporučili da ne nastupi.

- Tužna sam, zaista nemam sreće. U Dohi sam već treći put. I vjerojatno neću imati priliku ni startati svoje treće svjetsko prvenstvo ovdje. Prvi put 2014. na SP-u na 100 km, drugi put 2015. na SP-u na 50 km, te sam na Svjetskom prvenstvu u atletici, gdje sam trebala trčati maraton - napisala je Nikolina na Facebooku oko 11 sati, pa nastavila:

Nikolina s Mateom Parlov na sinoćnjem treningu u Dohi

- Otrovala sam se, cijelu noć povraćam, jaka glavobolja, osip, iz IAAF klinike me vode u bolnicu. Svu snagu sam iscrpila i bio bi prevelik zalogaj da uopće startam večeras. Imam zabranu nastupa, premda bih zaista željela zbog svih mojih dragih ljudi da makar mahnem sa startne linije u ponoć preko TV-a i napravim barem par koračića na stazi Svjetskog prvenstva. Borac sam, ali neke stvari u životu jednostavno ne možeš kontrolirati. Znam da trčim iskrena i s velikim srcem i ljubavi, tako i živim život... to je moja mala pobjeda.

Splićanka je osjetila probleme sinoć, kada je s nekoliko kolegica izašla iz hotela i krenula malo protrčati kako bi osjetila uvjete u kojima će se trčati maraton. A uvjeti su malo je reći neobični. Visoka temperatura uvjetovala je da se utrka trči kasno navečer, u neprirodno vrijeme za bilo kakvo natjecanje.

Goran Jakuš/Pixsell

- Čim je izašla na stazu, odmah se preznojila, od pijeska i vrućine osula se i dobila visoku temperaturu - prenijela nam je njezina blizanka Nataša i dodala:

- Nikolina je prošle godine bila na istoj lokaciji, ali tada su imali svaršene uvjete smještaja i hrane, a sad mi kaže da su smještaj i hrana katastrofalni, pa se zbog toga i otrovala. Nakon što je cijelu noć povraćala, odvezena je u bolnicu i liječnici su joj dali infuziju i preporučili da ne trči. No, Nikolina ne bi bila Nikolina da ne proba. Ako više ne bude povraćala, pokušat će trčati, pa će videti kako će se osjećati.

Inače, za samu maratonsku utrku Nikolina se pripremala uobičajeno, trčala je prije i nakon posla po Marjanu.

No na uvjete u Dohi doista se teško pripremiti. Bit će to prvi SP na klimatiziranom stadionu jer vanjska je temperatura danju 40 stupnjeva Celzijevih. Zato su organizatori odlučili maraton održati u noći, kada temperatura, uz vrlo suh zrak, pada na 30 stupnjeva.

- Ne znamo što očekivati jer nismo trčale u takvim uvjetima - govore maratonke, koje bi na cilj trebale stizati između 2 i 3 sata u noći.

Uz Nikolinu, trčati bi trebale Matea Parlov Koštro i Bojana Bjeljac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu