Obavijesti

Sport

Komentari 11

Naša skijaška nada će od iduće sezone nastupati za - Tursku...

Naša skijaška nada će od iduće sezone nastupati za - Tursku...
2

Tiriel-Luka iz 2015. ima drugo mjesto u slalomu i veleslalomu na Pinocchiju, jednom od najjačih natjecanja u dječjem skijanju, no prošla sezona nije bila u skladu s očekivanjima...

VIDEO

Mladi skijaš Tiriel-Luka Abramović (17) od ove sezone u skijaškim natjecanjima predstavljat će svoju novu domovinu - Tursku. Čini se kako je bio primoran poduzeti takav potez nakon što je, zbog nedostatka sredstava, izbačen iz hrvatske skijaške reprezentacije.

Prije dva mjeseca, njegov otac Dražen Abramović je u intervjuu za Novi list izjavio kako ima ponudu od Turske, no da je to zadnja opcija. Ipak, izgleda da se sa skijaškim savezom nisu uspjeli pomaknuti s mrtve točke pa će Abramović od sada skijati za Tursku:

- Čuo sam da se gasi dječja reprezentacija, da se radi jedna ekipa oko Ante Kostelića, ali nisam mislio da će i Tiriel-Luka doći u pitanje. Kao najbolji kadet, iza kojega u tri generacije nikog nema ni blizu, 15-godišnji skijaš koji je startao na 163 utrke u devet sezona dječjeg skijanja i ostvario 75 pobjeda - rekao je tada stariji Abramović.

Tiriel-Luka iz 2015. ima drugo mjesto u slalomu i veleslalomu na Pinocchiju, jednom od najjačih natjecanja u dječjem skijanju, no prošla sezona nije bila u skladu s očekivanjima, Abramović je imao lošije rezultate pa je zbog toga od strane saveza 'osuđen' na samofinanciranje.

Nije to prvi put da se zbog jedne lošije sezone rješavamo talenata u skijanju. Prije nekoliko godina iz reprezentacije izbačena je Saša Tršinski, na koju je direktor alpskih reprezentacija, Vedran Pavlek, u više navrata upozoravao, dok je još bila u reprezentaciji.

Svoje nezadovoljstvo razvojem situacije iskazala je i Facebook stranica Hrvatski skijaški timovi, koja prati naše natjecatelje u zimskim sportovima.

TIRIEl-LUKA ABRAMOVIĆ od sljedeće sezone nastupa za Tursku! Hrvatska ostala bez najboljeg kadeta u alpskom...

Objavljuje Hrvatski skijaški timoviČetvrtak, 13. rujna 2018.

Skijanje nije izolirani slučaj. Primjerice, Zadranka Bernarda Pera morala je kao utočište potražiti SAD, da bi uspjela u teniskoj karijeri. Ove sezone stigla je do 68. mjesta na WTA listi, a na Australian Openu iznenadila je tada 10. igračicu svijeta, Johannu Kontu. 

Nije teško zaključiti da su slavni dani hrvatskog skijanja prošli oproštajem Janice i Ivice Kostelić i da se teško pronalaze sredstava za financiranje sezone. No da ćemo se tako olako rješavati mladih i perspektivnih sportaša, koji u jednom periodu ne uspiju pokazati željene rezultate, očito je žalosna hrvatska realnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani