Obavijesti

Sport

Komentari 45

Fantastični Filip Ude osvojio srebro na SP-u u gimnastici

Fantastični  Filip Ude osvojio srebro na SP-u u gimnastici
5

FINALE NA KONJU S HVATALJKAMA: Filip Ude je dodao još jedno srebro u svoju kolekciju, dok je Robert Seligman svoj nastup završio na odličnom petom mjestu

VIDEO

Odličan uspjeh hrvatske gimnastike. U finalu konja s hvataljkama na Svjetskom prvenstvu u kineskom Nanningu Filip Ude (28) osvojio je srebro, dok je Robert Seligman završio svoj nastup na petom mjestu. Zlato je osvojio sada već trostruki svjetski prvak Krisztian Berki iz Mađarske. 

Hrvatski su gimnastičari imali tjedan dana za uštimavanje da sucima pokažu sve što su trenirali svih ovih godina. Za to su imali 40 sekundi.

- Zato je gimnastika tako mentalno zahtjevna. Dođeš na svjetsko prvenstvo i moraš biti bolji od 250 konkurenata na svakoj spravi. Nemaš momčad, ako nisi najbolji u datom trenutku, nitko te neće izvući - objasnio je izbornik hrvatskih gimnastičara Vladimir Mađarević.


A korak do najboljeg ostao je Filip Ude, no protiv svjetskog prvaka iz 2011. i olimpijskog pobjednika iz 2012. jednostavno nije mogao. U finalu je za svoju vježbu osvojio 15.783 bodova, dok je Mađar slavio sa 16.033 bodova. Treći je bio Cyril Tomassone iz Francuske s 15.600 bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tina Erceg: U finalu nema kalkulacija

- Imaš tu ‘minuticu’ ili malo manje da pokažeš sve što znaš, u tom razdoblju postaješ svjetski prvak - pokušala nam je približiti kako se gimnastičari osjećaju u finalu naša najbolja gimnastičarka Tina Erceg pa nastavila:

- Kad finale počne, moraš biti mentalno spreman cijeli dan. Nema vremena za ‘meditaciju’ ili neku osobitu psihološku pripremu, čak je i zagrijavanje skraćeno. Samo dođu i kažu ti: ‘Ajde, na redu si’. Za razliku od kvalifikacija, u finalu nema kalkulacija.

Filip, inače olimpijski srebrni na konju s hvataljkama iz 2008. godine, je svoje napravio. Odličan je bio i Seligman koji je usprkos virozi bio na korak do medalje. Osječanin je uzeo peto mjesto, a do medalje mu je nedostajalo 0.2 boda.

U nedjelju svoj nastup u finalu na preči imat će Mario Možnik.

Dečki su imali tjedan dana za 'uštimavanje'

Proteklih tjedan dana naši su gimnastičari proveli na relaciji dvorana - soba. Nisu razgovarali s medijima, dobili su mir koji im je bio potreban za što bolji nastup u finalu. Glavu su umirili šetajući ulicama Nanninga, grada na jugu Kine, čije ime ima prikladan prijevod, “južnjačka mirnoća”.

- Zaustavljaju nas, traže slikanje i autograme, ali ne zato što nas prepoznaju nego zato što smo Europljani - kaže Vlado Mađarević.

Grad je udaljen dva sata vožnje od Vijetnama.

- Mi Europljani smo im jako egzotični. Iako je Nanning razvijeno turističko središte, uglavnom su to turisti iz Azije - rekao je i pohvalio organizaciju:

- Grad ima oko šest milijuna ljudi i gužve su problem, ali za prijevoz gimnastičara na trening osigurali su prometni trak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu