Obavijesti

Sport

Komentari 22

Nasljednica sestara Williams: Stephens pobijedila Serenu...

Nasljednica sestara Williams: Stephens pobijedila Serenu...
6

Nova američka teniska zvijezda Sloane Stephens (19) izbacila je Serenu Williams u četvrtfinalu Australian Opena. Slavila je mlada Amerikanka sa 3-6, 7-5, 6-4

VIDEO

Čudesna serija pobjeda američke tenisačice Serene Williams neočekivano je stala u četvrtfinalu Australian Opena. Od treće igračice svijeta bolja je bila 19-godišnja sunarodnjakinja Sloane Stephens.

Serena je tijekom meča imala problema s leđima, tražila je i pomoć liječnika, ali nije u tome tražila alibi za poraz. Stephens je jednostavno odigrala najbolji meč karijere i slavila s 3-6, 7-5, 6-4 nakon dva sata i 17 minuta igre. Za Williams je ovo prvi poraz nakon 17. kolovoza prošle godine (od Angelique Kerber u Cincinnatiju) i 20 uzastopnih pobjeda. Lani je 31-godišnja Amerikanka, podsjećamo, osvojila Wimbledon, pojedinačno i zlato u paru na Olimpijskim igrama, US Open i WTA Championships.

Stephens je često isticala kako joj je Serena mentorica i igrački uzor, te kako je držala njezin poster u sobi u djetinjstvu, a nakon što ju je pobijedila i po prvi se put u karijeri plasirala u polufinale jednog Grand Slam turnira, euforično je izjavila:

- Ovo je ludo, o Bože! Mislim da ću sada staviti svoj poster u sobu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Williams je tek u osmom gemu prvog seta došla do break-lopte, a tek je treću iskoristila i u konačnici osvojila prvu dionicu. Odmah na startu drugog seta napravila je novi break i povela s 2-0, ali nije uspjela privesti priču kraju kako je vjerojatno i sama očekivala. U velikoj borbi do kraja meča Stephens nije posrnula, čak ni kada je u trećem setu osvajačica 15 Grand Slam naslova ponovno imala break prednosti.

- Svi u svlačionici u ovoj fazi turnira imaju nekih problema s ozljedama, tako da mi to nije isprika. Jednostavno su mi se ukliještila leđa u osmom gemu drugog seta. Bilo je bolno, ali sada je u redu - kazala je Williams.

Stephens će u polufinalu igrati protiv prve igračice svijeta i braniteljice naslova Viktorije Azarenke. Bjeloruskinja je sa 7-5, 6-1 nadigrala Ruskinju Svjetlanu Kuznjecovu. Imala je break zaostatka u prvom setu, ali oporavila se i onda dominirala do konca meča.

Podsjetimo, u drugom će se polufinalu ogledati Ruskinja Marija Šarapova i Kineskinja Na Li.

U prvom muškom četvrtfinalu dana treći tenisač svijeta Andy Murray nije imao nikakvih problema protiv najvećeg iznenađenja turnira, Francuza Jeremyja Chardyja. Škot je za samo 111 minuta slavio sa 6-4, 6-1, 6-2.

Chardy je u ranijoj fazi turnira izbacio Argentinca Juana Martina del Potra i Talijana Andreasa Seppija, ali protiv aktualnog pobjednika US Opena nije imao nikakvih izgleda. Murray nije izgubio još nijedan set na turniru i izgleda stvarno impresivno, a za finala će igrati protiv boljeg iz kasnijeg dvoboja Rogera Federera i Jo-Wilfrieda Tsonge.

Australian Open, četvrtfinale:

  • Murray (3) - Chardy 6-4, 6-1, 6-2
  • Federer (2) - Tsonga (7) kasnije

tenisačice:

  • Azarenka (1) - Kuznjecova 7-5, 6-1
  • Stephens (29) - S. Williams (3) 3-6, 7-5, 6-4

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram