Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Natko se oprostio od skijanja: Ako me tko traži, na plaži sam

None Foto: Hrvatski skijaški timovi/Facebook

Natko Zrnčić Dim na Otvorenom prvenstvu Slovenije je posljednju utrku odvozio u hlačicama i kratkoj majici s porukom: Ako me netko traži, na plaži sam! Jedini je naš skijaš sa medaljom na SP- uz Kosteliće

Natko Zrnčić Dim (33) u subotu je odskijao svoju posljednju utrku u karijeri.

U hlačicama se spustio niz padine Krvaveca s porukom na majici: Ako me netko traži, na plaži sam!

Natko je nastupao na Otvorenom prvenstvu Slovenije koje je za većinu naših skijaša bilo posljednje ove sezone. Sudeći prema poruci na majici, Natku je posljednje u profesionalnoj karijeri.

AKO GA NETKO TRAŽI, NATKO JE NA PLAŽI! HVALA TI NA SVEMU LEGENDO!

Objavljuje Hrvatski skijaški timoviSubota, 30. ožujka 2019.

Četiri puta na OI, jedini uz Kosteliće s medaljom na SP

Četiri je puta predstavljao Hrvatsku na Olimpijskim igrama, a prošle je godine nosio zastavu na ceremoniji otvaranja.

- Konačno zastava u rukama. Osjećaj je sjajan, puno je emocija bilo prisutno, srce mi je puno od ponosa, zaista poseban osjećaj, presretan sam. Trudio sam se držati je što više, čak sam pokušavao cijelo vrijeme mahati, ali vjetar je bio strašno jak - pričao nam je Natko prošle godine.

U veljači je ponosno nosio hrvatsku zastavu, a samo nekoliko mjeseci kasnije za njega više nije bilo mjesta u reprezentaciji. 

- Nemam trenera niti ikakvu podršku, smatraju da više ne zaslužujem financijsku podršku saveza i zato sam izbačen iz reprezentacije - rekao je u listopadu.

Za sezonu se pripremao sam, naučio je čak i servisirati skije, financirao si putovanja na utrke, a onda je na kraju sezone prelomio i donio odluku da se oprašta.

Natko je uz Ivicu i Janicu Kostelić jedini hrvatski skijaš s medaljom na Svjetskom prvenstvu, a uz to su mu najveći uspjesi u karijeri pet osvojenih postolja u utrkama svjetskog kupa.

 

Komentari (16)
  • Uzivaj legendo u mirovini. Zasluzia si je!

    30. 3. 2019,   13:50
  • Dok je savez sve plaćao išlo se po svijetu skijati, ali ako neće nitko plaćat hebe mi se za skijanje. Zanimljivo razmišljanje Al dobro drag mi je natko

    30. 3. 2019,   17:08
  • Ionako nista postigao nisi...

    29. 7. 2019,   19:19