Obavijesti

Sport

Komentari 32

Nijemci osvojili polupraznu Arenu, Cindrić promašio remi

Nijemci osvojili polupraznu Arenu, Cindrić promašio remi
7

Bilo bi ljepše da smo vidjeli više jer dva i pol su mjeseca do Eura, no glave još nisu u reprezentaciji premda to nije alibi. Možemo bolje, ali prvi je cilj isprobati sve što se može jer Graz je tu.  Rezultat ipak ostaje u drugom planu.

VIDEO

Njemačka je dobila prvo od dva 'poluvremena' ovog tjedna. U zagrebačkoj Areni, polupraznoj Areni (oko 5000 gledatelja) što Zagrepčanima nije pohvala, dobili su 26-25. Drame nema, nova je prilika za tri dana u Hannoveru, pa ćemo podvući crtu. 

Bilo bi, naravno, ljepše da smo vidjeli više od naših jer dva i pol su mjeseca do Eura, no glave još nisu u reprezentaciji premda to nije alibi. Mogu bolje, ali prvi je cilj isprobati sve što se može jer Graz je tu. Rezultat ipak ostaje u drugom planu, što ne znači da ćemo u subotu na izlet.


U Areni Zagreb odigrana je prijateljska rukometna utakmica između Hrvatske i Njemačke U Areni Zagreb odigrana je prijateljska rukometna utakmica između Hrvatske i Njemačke U Areni Zagreb odigrana je prijateljska rukometna utakmica između Hrvatske i Njemačke
33
| Foto: Luka Stanzl/PIXSELL - ILUSTRACIJA

Lino se za početak odlučio za sigurno, za najelitniju vanjsku mašineriju, Cindrića, Duvnjaka i Stepančića, Horvata i Mandića po krilima te Musu za malo mišića jer ih je trebalo za Nijemce. Standardno, stoga, u obrani 5-1 što nam je donijelo brzinu u napadu, pa je od nje najviše profitirao Mandić.

U Areni Zagreb odigrana je prijateljska rukometna utakmica između Hrvatske i Njemačke

Šego je bio podrška na golu, puno veća u prvih 15 minuta jer kasnije ga je stigao Wolff. Lino je posjeo Duvnjaka za 12 minuta, bio je to početak testiranja ostalih, pa su se već do 20. minute izredali Mamić, Šebetić (prije Martinovića, jedini nije ulazio), Šipić, Jelinić i Matanović koji je pokazao vrlo zanimljiv repertoar u povratku nakon 7 godina. Da ne kažemo odmah se nametnuo.

Nijemci, koji su, kao detalj, počeli s dva ljevaka Wiedeom i Hafnerom, nisu tako mijenjali makar su se posložili s 5-1 jer Pekeler i Golla nije isto što Pekeler i Wiencek iako je vrlo blizu. Vidjeli smo Pavlovića i Šarca u paketu, puno je toga Lino vrtio, malo i previše u malo vremena pa su Nijemci prvi put poveli oko 24. minute, onda još i serijom 4-0 s 12-10. Pomogli smo mi, najviše Wolff.

Vratio je Lino Duvnjaka i Cindrića, ali Cindra danas nije bio u utakmici. Zahvalili su se na tome Nijemci, koji su u drugi dio došli s Quenstedtom na golu i Kuhnom koji može zabiti odakle treba, i digli na +5 u 42. Nije bilo lijepo, najviše što je Semper izgledao kao da igra za Barcelonu, a ne Leipzig. 

U Areni Zagreb odigrana je prijateljska rukometna utakmica između Hrvatske i Njemačke

Pronašla se konačno postava s Pavlovićem, Šarcem i Šebetićem, pokrenuli smo se i u obrani, što je isprovociralo goste i za šest minuta veliki minus smo okrenuli u plus (22-21). Šebetić je imao finu rolu jer tako može kad se opusti, Pavlović u obrani jednako dobar kao i u napadu, što je dobra spoznaja premda smo je znali. Pohvala i Ašaninu za obranu sedmerca.

Ipak za kraj Červar daje i treću šansu Cindriću, "pomoćnici" su Mamić te i dalje Šebetić. Duvnjak samo za obranu, Šipić za napad. Dvije su minute do kraja, Mamić kroz glavu Quenstedtu za 25-25, ali ne možemo izaći na kraj s Kuhnom. Šebetić i Cindrić nisu uspjeli ugasiti požar u našem zadnjem napadu. Ništa, morat ćemo probati opet u subotu.

Arena Zagreb, gledatelja 5500:

Hrvatska - Njemačka 25-26 (12-13)

Hrvatska: Šego (9 obrana), Ašanin (1 obrana); Duvnjak 3, Hrstić 1, Stepančić 4, Horvat, Šarac, Musa 1, Jelinić, Mamić 1, Šebetić, Cindrić, Matanović 5, Mandić 4, Martinović, Šipić, Šego, Bećiri, Ašanin, Pavlović 3

Njemačka: Wolff (6 obrana), Quenstedt (2 obrane); Gensheimer 3, Golla 1, Reichmann 5, Wiede, Pekeler 2, Hafner 1, Schiller 1, Semper 3, Bohm 1, Stutzke, Kohlbacher 1, Kastening 1, Drux 2

Sedmerci: Hrvatska 2/4, Njemačka 3/5

Isključenja: Hrvatska 4 minuta, Njemačka 8 minuta

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića