Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Navijači Rada 'uništili' su tenk ispred stadiona Crvene zvezde

None Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL/Facebook

Prije utakmice 12. kola Superlige Srbije, navijači Rada su na Facebooku podijelili montažu uništavanja srpskog tenka ispred Marakane. No, to nije pomoglo njihovim miljenicima koji su izgubili 3-1 (2-0)

Krajem kolovoza Crvena Zvezda je ispred Marakane postavila tenk za koji su rekli da je kulturna baština. Rad je na gostovanju na Marakani izgubio 3-1, ali njihovi su navijači na Facebooku postavili video razaranja tenka nešto prije utakmice.

Звезда-Рад Вечерас од 20 часова Директан пренос на Арени спорт 1 САМО РАД 🙏🏻🔵⚪️ #fkrad #samoRad #napredRad #uf #unitedforce1987 #united #force #gradjevinari #sls #superliga #linglong

Objavljuje Фудбалски Клуб Рад u Petak, 18. listopada 2019.

Bila je ovo samo provokacija navijača protivničke momčadi, ali taj je tenk ljetos izazvao mnogo bure u hrvatskoj javnosti. Kad su prije dvije godine, tijekom utakmice košarkaške Eurolige, navijači Crvene zvezde izvjesili transparent tenka, a ispod njega stavili zastavu s Vukovarom na ćirilici, iz beogradskog kluba poslali su smiješno priopćenje u kojem su rekli kako je tenk zapravo dio kulturne baštine.

Kulturna baština kalibra 100 mm sa strojnicom 7,62 mm

Ovo je, kako su tvrdili u Zvezdi, kulturna baština kalibra 100 mm s dodatnom strojnicom 7,62 mm koja je svoje mjesto sad našla na platou ispred stadiona Crvene zvezde, uoči sutrašnje utakmice protiv Young Boysa u playoffu nogometne Lige prvaka. Ovu 'kulturnu baštinu' postavili su ispred Marakane, a njegovo postavljanje objavila je i Crvena zvezda na službenim stranicama.

Beograd: Tenk postavljen ispred stadiona Crvene zvezde dobio klupska obilježja | Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Zvezda se tenkom pohvalila na društvenim mrežama, a isti su opisali kao atrakciju. Dio tamošnjih portala tvrdio je da se radi o hrvatskom tenku koji je zaplijenjen u Vukovaru, ali sve je demantirano.

- To vozilo nije iz Vukovara. Riječ je o rashodovanom tenku kupljenom na vojnom otpadu na jugu Srbije. Vozilo nema motor niti je operativno u bilo kome smislu - kazali su iz Zvezde

Komentari (27)
  • Ma to su navijaci Rada ubacili snimak sa Trpinjske ceste!

    18. 10. 2019,   22:29
  • Od sad navijam za Rad.

    18. 10. 2019,   22:44
  • Završilo na način kako je sve sa velikosrpskom politikom završilo.

    19. 10. 2019,   07:50