Obavijesti

Sport

Komentari 24

Navijači velikog srca: Stali su u Đakovu i kupili hranu obitelji...

Navijači velikog srca: Stali su u Đakovu i kupili hranu obitelji...
1

Hajdukovi navijači iz Stuttgarta stali su u Đakovo uoči utakmice protiv Osijeka prošlog vikenda. Kad su čuli da je u blizini samohrana majka koja uzdržava troje djece, nisu razmišljali ni sekunde

VIDEO

Kao i inače, glavna tema razgovora za stolom bila je Hajduk. Kako će Hajduk igrati ove sezone, hoće li pobijediti Osijek, standardne teme koje zanimaju svakog navijača bilih. A onda se zakotrljala priča o jednoj siromašnoj obitelji i samohranoj majci koja uzdržava troje djece.

Vremena nije bilo previše, nedjelja prijepodne, utakmica u Gradskom vrtu se bližila. Nekoliko poziva i broj od mame bio je spremljen na mobitelu te polazak prema njihovoj kući spreman.

Društva prijatelja Hajduka iz Stuttgarta i Đakova dokazali su da se Torcida ne bavi samo s navijanjem, već i da organiziraju brojne humanitarne akcije. Navijači iz Stuttgarta došli su kod svojih prijatelja u Đakovo ususret utakmici protiv Osijeka, a načulo se kako jedna obitelj živi u teškim uvjetima. Dvojbe nije bilo, odlučili su svi zajedno odmah pomoći. 

- Kroz par poziva se došlo do broja gosp. Kristine, najavio se dolazak i to je bilo to. Kad nas je primila u svoj dom, toplo smo bili dočekani, ali očigledno bez nekih očekivanja. Donijeli smo djeci samo vrećicu slatkiša - rekli su nam iz DPH-a Stuttgart, čiji identitet nisu htjeli otkriti jer najbitnije je pomoći.

Ugasili su plin na kojem je žena kuhala ručak i rekli joj da se spremi za izlazak. Djeca nisu ostala sama, i za to su se pobrinuli. Dvojica navijača ostala su s njima, dok se majka uputila prema autu i odvezli su se do najbliže trgovine.

Gospođi Kristini rečeno je da napuni dvoja kolica do vrha, neovisno o cijeni. Momci su platili račun i zajedno s namirnicama odvezli majku natrag svojoj djeci.

- Osmijeh djece se ne može platiti, nas je ovo strašno ispunilo, Hajduk je utakmicu na koju smo se uputili pobijedio, i nije moglo biti bolje - ponosni su iz društva.

Vesela djeca sa srećom su dočekala majku i članove društva, znajući kako neće morati strijepiti što će jesti i piti. Bilo je tu svačega, od higijenskih potrepština, pa do mlijeka i razne hrane. Jedan član se pobrinuo za djecu: boje, blokići, bojanke, knjige... Osim namirnica, u sljedećim danima bi trebali popraviti i perilicu rublja.

Navijači su najbolji ambasadori svojih klubova, a DPH Stuttgart i DPH Đakovo su to još jednom potvrdili. 

- Kad vidite tako iskrene i poštene ljude pored sebe... onda vam mora biti jasno da radite pravu stvar - rekli su nam iz društava Đakova i Stuttgarta koja zajedno broje oko 1100 članova. Članovi su većinom Hrvati, a ima i Nijemaca.

Ova nevjerojatna i topla priča pokazuje da ljudska dobrota nema granica. Najljepši osjećaj je pomoći, jer tada znaš da neko dijete večeras neće zaspati gladno i žedno. Kao nagradu za svoju pomoć dobili su vrijednu pobjedu Hajduka u Gradskom vrtu, no nema ljepšeg poklona od osmijeha djece.

Taj osmijeh najveća je moguća nagrada i prizor koji liječi sve....

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener