Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Navijači vrište: Spektakularan doček Riberyja u Fiorentini...

None Foto: 3

Iako ima 36 godina, legendarno francusko krilo, Franck Ribery još nije rekao zbogom nogometu. Dapače, sve je navijače talijanske Fiorentine oduševio svojim dolaskom u Firenzu...

Dugo Firenca nije ovako slavila dolazak jednog igrača. No, dugo i nije došlo ime veliko kao Franck Ribery (36). Francuz je pojačao Fiorentinu s kojom će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 4 milijuna eura po sezoni. Ondje će svlačionicu dijeliti i s našim Milanom Badeljom.

U Firenci odavno nije zavladao veći entuzijazam otkako je dogovoren dolazak Francka Riberyja. Kada se pojavio, navijači su odmah počeli pjevati dobro poznatu pjesmu "Tko ne skače on je bianconero" upućenu svom najmržem rivalu, torinskom Juventusu.

Svojevremeno najboljeg krilnog igrača dočekalo je nekoliko stotina navijača svih uzrasta, od najmlađih do najstarijih "viola". Iako ima 36 godina, Ribery će sigurno predstavljati pojačanje za Fiorentinu.

FILE PHOTO: Bundesliga - Bayern Munich v Hannover 96 | Autor: Michael Dalder Foto: Michael Dalder

Ribery je u Firencu stigao privatnim avionom u društvu supruge Wahibe. Bivši dugogodišnji igrač Bayerna (2007.-2019.), čijim je navijačima bio jedna od najvećih ikona kluba, otkrio je da je značajnu ulogu za njegov dolazak odigrao Luca Toni, s kojim je Ribery igrao upravo u bavarskom velikanu, a koji ga je uspješno nagovorio da odbije bogatije i unosnije ponude iz različitih zemalja.

Francuzu će ovo biti novi izazov i novo podneblje, ali je priznao da mu se, barem za sada, sve sviđa.

- Pregovori s  Fiorentinom trajali su nekoliko tjedana, a onda mi je Toni rekao da je Fiorentina sjajan klub, kao i da je Firenca divan grad. Jako sam sretan što sam ovdje, sve mi se sviđa, tako i jezik -  rekao je Ribery nakon predivnog dočeka u Firenci.

Komentari (4)
  • Talijanska liga se ocito opasno odlucila vratiti na staru slavu kad je scudetto bio vrijedniji i od lige prvaka...

    21. 8. 2019,   18:45
  • Uff,jedva cekam da pocne campionato

    22. 8. 2019,   10:28
  • Bolje da si dosal u dinamo

    21. 8. 2019,   16:22