Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ne mogu im ništa ni zabrane: Brončani Rus - dopingiran...

Ne mogu im ništa ni zabrane: Brončani Rus - dopingiran...
1

CAS u svojoj objavi nije naveo koju je zabranjenu tvar koristio Krušelnicki, no u nedjelju je agencija France Presse objavila da je u uzorku A pronađen "meldonij"

VIDEO

Član ruske curling ekipe Aleksander Krušelnicki bio je pozitivan na doping na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu, objavio je u ponedjeljak Sportski arbitražni sud (CAS).

To znači da je analiza B uzorka potvrdila da je sportaš - koji je u Pyeongchangu nastupao pod nazivom "Olimpijski sportaši iz Rusije" jer je njegova domovina suspendirana zbog sustavnog dopinga - prekršio antidopinško pravilo. Sa suprugom Anastasiom Brizgalovom, Krušelnicki je osvojio brončanu medalju u curlingu u mješovitim parovima na ovim ZOI.

CAS u svojoj objavi nije naveo koju je zabranjenu tvar koristio Krušelnicki, no u nedjelju je agencija France Presse objavila da je u uzorku A pronađen "meldonij".

Krušelnicki je napustio Olimpijsko selo i predao je akreditaciju, izjavio je glasnogovornik ruskog izaslanstva na ZOI Konstantin Vibornov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

CAS će sada odrediti sankcije, a ruskom sportašu prijeti suspenzija i oduzimanje medalje. Osim toga, CAS također treba provesti ponovnu analizu uzoraka ekipe iz Norveške koja je natjecanje završila kao četvrta, a sada bi joj u ponovnoj podjeli medalja mogla pripasti bronca. 

Rusi koji su dobili dopuštenje za nastup na ovim ZOI jer nisu imali veze s dopingom nadali su se da će, ako ne bude ni jednog slučaja dopinga u Pyeongchangu, na zatvaranju 25. veljače od Međunarodnog olimpijskog odbora dobiti dopuštenje da hodaju pod ruskom zastavom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda