Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne, nisam ja nikakva zamjena za Salu, on je legenda Nantesa'

None Foto: REUTERS/Instagram

'Nisam se još vidio s Vahidom Halilhodžićem, Nantes je jučer imao Kup utakmicu, ali smo pričali telefonski. A znam kako mi je ovo velika prilika za dokazivanje na velikoj sceni' kaže Mance

Antonio Mance najbolja je hrvatska priča zimskog prijelaznog roka. Dvadesettrogodišnji napadač napustio je slovački Trenčin, pa do kraja sezone otišao na posudbu u Nantes. Negdašnji član Istre, te izdanak omladinskog pogona Rijeke bio je ove zime velika želja Vahida Halilhodžića.

- Ovo je veliki korak za mene i moju karijeru, a spreman sam za dokazivanje na ovakvoj sceni. Ma moram biti. Još sam malo umoran od svega, u petak sam imao tri leta, iz Antalyje letio preko Züricha i Pariza za Nantes,a jučer cijeli dan odradio niz pregleda i testiranja.

Što vam je poručio Vahid Halilhodžić?

- Nismo se stigli vidjeti jučer, momčad je imala Kup utakmicu kod Sannoisa, ali sam s novim trenerom već razgovarao telefonski. Malo smo popričali, objasnio mi je što očekuje od mene, vjerujem da ću mu biti od pomoći.

U Nantes ste stigli kao svojevrsna zamjena za nestalog Argentinca Emiliana Salu...

- Ne, ne gledam to tako. Nisam nikakva zamjena za Salu, on je istinska legenda kluba, puno toga je dao Nantesu, a ja sam tek na početku svog puta u ovome klubu. Ne bih puno pričao o Emilianu Sali i temi o njegovom nestanku, ma nemam što ja pričati o tome.

Dolaskom u Nantes ste napravili veliki iskorak, ali tu ste samo do ljeta. Sljedećih šest mjeseci mogu na neki način obilježiti vašu karijeru...

- Svjestan sam toga. Dolazak u Francusku, pogotovo u ovakav klub, za mene je velika prilika. U Slovačkoj sam odigrao neke utakmice na ozbiljnijoj razini, kao onu europsku kada sam igrajući za Trenčin u Europi zabio tri gola Feyenoordu. Ali, sada me takvi dvoboji čekaju svaki tjedan, a ja sam za to spreman. I jako motiviran.

Koji ćete broj nositi u Nantesu?

- Imat ću broj 27. Mogao sam birati između nekolicine slobodnih brojeva, ali iskreno baš me briga za broj na dresu. Uzeo sam prvi koji mi je pao na pamet - sa smiješkom je završio Mance.

Komentari (3)
  • Super ugras po nekim ligicama i odes u nantes.san snova.

    2. 2. 2019,   17:27