Obavijesti

Sport

Komentari 206

'Ne sjećamo se braniteljskih priopćenja u zadnjih 20 godina'

'Ne sjećamo se braniteljskih priopćenja u zadnjih 20 godina'
1

Nismo mi protiv mi smo za. Za čisti nogomet, za Hrvatsku koja neće biti odraz močvare koju ste svojom šutnjom omogućili. Za reprezentaciju koja odražava sve te ideale, piše Torcida u priopćenju

VIDEO

Sve je izvjesnije kako hrvatska nogometna reprezentacija utakmicu protiv Mađarske 10. listopada neće igrati na Poljudu nakon što su se, unatoč odluci Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza da kandidira Split za domaćina, usprotivio Hajduk, neslužbeno i Grad Split, a sad i Torcida.

Hajdukova navijačka skupina objavila je u utorak priopćenje na Facebooku kojeg prenosimo u cijelosti:

KN Torcida je zbog posljednjih medijskih natpisa, dužan ovim putem reagirati i iznijeti svoj stav u vezi mogućeg odigravanja utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu. Za onaj dio hrvatske javnosti koji je prespavao posljednjih dvadesetak godina hrvatskog nogometa te su ih iz dubokog sna probudile braniteljske udruge i pozivanje HNS-a na dobrobit djece, moramo ponoviti jednu činjenicu. Od 1998.g do danas u Hrvatskoj je odigrano 66 službenih utakmica, od kojih u Splitu – samo dvije. I od kojih jedna, zaslugom HNS-a i bez gledatelja.

Ne sjećamo se u tih dvadesetak godina nikakvih braniteljskih priopćenja, pozivanja na žrtve domovinskog rata, na zajedništvo i krv hrvatskih ratnika kao što se ne sjećamo prozivanja odgovornih zbog onemogućavanja odigravanja nogometnih utakmica hrvatske reprezentacije u hrvatskom Splitu. Ne sjećamo se da je netko od čelnika HNS-a prolivao suze zbog toga što djeca rođena krajem prošlog stoljeća kao i na početku 21. stoljeća ne mogu gledati svoje nogometne idole u hrvatskom Splitu.

Branitelji i 4. gardijska brigada: Zahtijevamo Hrvatsku u Splitu!
Branitelji i 4. gardijska brigada: Zahtijevamo Hrvatsku u Splitu!

Jedino čega se mi sjećamo je vaša šutnja svih ovih godina, vaše ruganje sa hrvatskim Splitom i hrvatskim nogometnim klubom Hajduk, vaše ignoriranje i omalovažavanje navijača Hajduka. Nepravda i kriminal u hrvatskom nogometu uz podršku bivšeg i sadašnjeg vodstva HNS-a stvorili su nakon svih ovih godina kod nas samo još jaču mržnju prema vama i još veću želju za otporom. Dijelite pare kao mafija plijen te se ponašate prema Splitu kao provinciji koju ste odlučili malo zapišati svojim dolaskom.

E pa neće moći.

Svima koji dovode u pitanje naše domoljublje poručujemo da baš zato što volimo Hrvatsku i nismo digli ruke od nje. Borili smo se i boriti ćemo se protiv ovakvog HNS-a i ljudi koji ga vode. Naša je dužnost da svojoj djeci i budućim generacijama ostavimo u nasljeđe nogomet kojim neće upravljati kriminalci.

Oglašavamo se jer nas niste i nećete utišati. Zbog onoga što smo bili i što ćemo biti. Zbog onog dijela branitelja koji nam se obraća s isprikama zbog licemjernog javljanja nakon desetljeća šutnje. Desetljeća u kojima se oko nas, a valjda i oko vas, zatiralo sve što čini naše ideale, a sijala korupcija, poticala sprega mafije i politike.

Hajduk: Nećemo sudjelovati u organizaciji ogleda s Mađarima
Hajduk: Nećemo sudjelovati u organizaciji ogleda s Mađarima

Jeste se danas probudili, pogledali oko sebe i našli upirati prstom u navijače i Hajduk? One rijetke, ako ne i jedine koji se bore? Nas ste našli optuživati da smo protiv?

Vratite se u san, uspavane ljepotice.

Nismo mi protiv mi smo za. Za čisti nogomet, za Hrvatsku koja neće biti odraz močvare koju ste svojom šutnjom omogućili. Za reprezentaciju koja odražava sve te ideale.

Torcida Split

KN Torcida je zbog posljednjih medijskih natpisa, dužan ovim putem reagirati i iznijeti svoj stav u vezi mogućeg...

Objavljuje Torcida SplitUtorak, 18. lipnja 2019.
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 206
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj