Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne smijemo se zaluđivati, mi puno zaostajemo za Švedskom'

None Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Znam da su svi sada nestrpljivi, ali momcima od 19, 20, 23 godine trebat će utakmica. Mislim da su zato ovakve utakmice dobre, rekao je Krešimir Kozina nakon poraza "kauboja" u Švedskoj

Hrvatska rukometna reprezentacija u prvom od dva prijateljska susreta poražena je od aktualnih europskih viceprvaka, reprezentacije Švedske 32-25 (17-13). Izbornik Lino Červar nije bio zadovoljan prikazanim u tom susretu.

NOVI TEŽAK PORAZ Nova Hrvatska, stari problemi: Šveđani su nas potpuno razbili

- Ova utakmica dobro nam je došla, prije svega, da vidimo naše nedostatke. Mislim da zaostajemo puno za njima i moramo toga biti svjesni, ne zaluđivati se i biti realni. Trebamo puno raditi da bismo bolje igrali - rekao je Lino i dodao:

- Ovi mladi koji su igrali nisu opravdali, osim Kozine i Šege svi su ostali dužnici. Ono što nas mora zabrinuti da nismo taktički ni tehnički još na razini. Prema tome, nama preostaje samo puno rada i iz toga moramo izvući pouku.

[SENIORI] Červar: “Trebamo puno raditi da bi bolje igrali”, rekao je nakon utakmice izbornik. Najbolji strijelac Krešimir Kozina posebno je naglasio loše otvaranje utakmice.

Objavljuje Hrvatski rukometni savez u 5. travnja 2018

Najbolji strijelac utakmice Krešimir Kozina posebno je istaknuo loše otvaranje utakmice.

- Jako smo loše otvorili utakmicu. Ne možemo tako protiv Švedske otvoriti, ipak su oni viceprvaci Europe. To im je prva domaća utakmica nakon prvenstva. Vidjelo se da su bili u euforiji, krenuli su furiozno. Mi smo s nekim novim licima, nekim mladim igračima s kojima će trebati vremena.

- Znam da su svi sada nestrpljivi, ali momcima od 19, 20, 23 godine trebat će utakmica. Mislim da su zato ovakve utakmice dobre i mislim da je bitno da se nismo predavali do zadnjeg trena iako je rezultat bio vrlo loš. Nadam se da ćemo to prekosutra ispraviti.

Drugu utakmicu protiv Švedske Hrvatska igra u subotu, 7. travnja, u Norrköpingu s početkom u 16 sati uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji.

Komentari (20)
  • Pa zato kaj si ti ostao izbornik

    5. 4. 2018,   23:40
  • Ma Lino to sigurno nije do tebe nego do igrača hhihihihi! Uspio si uništit najboljeg igrača Europe prošle godine, to malo ko može! Svaka čast!

    6. 4. 2018,   00:23
  • kaugrli.......

    5. 4. 2018,   23:00