Obavijesti

Sport

Komentari 39

'Ne znam što se dogodilo na terenu': Tko je kriv za poraz?

'Ne znam što se dogodilo na terenu': Tko je kriv za poraz?
1

Na ovakvom turniru ne smije nam se događati da primimo tri gola direktno nakon naših grešaka. Nismo pokazali pravo lice, ispričavam se svima, kaže Nikola Vlašić nakon debakla protiv Rumunja

VIDEO

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija protiv Rumunjske je pretrpjela najteži poraz u sedmom nastupu na Europskom prvenstvu, gdje još čeka na prvu pobjedu. Rumunjska nas je na stadionu u Serravalleu u San Marinu razbila 4-1 i jako nas udaljila od šanse da vidimo Olimpijske igre.

- Željeli smo, vjerujem da je svatko od nas htio dati 150 posto mogućnosti, ali ne znam što se dogodilo na terenu - rekao je nakon utakmice napadač Marin Jakoliš, koji se nije naigrao pokraj stasitih i agresivnih obrambenih igrača Rumunjske.

Već nakon 14 minuta gubili smo 2-0 golovima Georgea Pușcașa iz penala dosuđenog na asistenciju VAR, nakon što je Filip Benković igrao rukom, te Ianisa Hagija poslije slabe reakcije golmana Josipa Posavca. Loš ulazak u utakmicu dodatno je začinila ozljeda Filipa Brekala zbog bolova u koljenu.

Nadu nam je vratio brzi gol Nikole Vlašića u akciji u kojoj je sudjelovao Marin Jakoliš presjekavši jedno dodavanje Rumunja. Činilo se da bismo se mogli sasvim vratiti u utakmicu, živnuli su izabranici Nenada Gračana pa je Vlašić nedugo nakon toga mogao zabiti i drugi, ali nije ušlo.

 

Nastavak je ponudio još lošiju igru "mini vatrenih". Borna Sosa prodao je loptu Rumunjima u 66. minuti u blizini našeg šesnaesterca i omogućio Tudoru Băluți da nam zabije za 3-1, a točku na "i" stavio je Adrian Petre, čovjek koji je samo minutu prije ušao u igru, golom iz blizine za 4-1.

- Rumunjska je bila bolja od nas u svakom nogometnom elementu. Nismo bili bolji na dugoj lopti, nismo bili brži, nismo bili agresivniji. Dobili su nas u svakom dijelu igre i zasluženo su pobijedili - rekao je Jakoliš.

- Primili smo tri od četiri gola direktno nakon naših grešaka, to nam se ne smije događati na ovakvom turniru jer se svaka pogreška plaća. Nismo pokazali pravo lice i ispričavam se svima - kaže Nikola Vlašić, jedan od malobrojnih koji je zaradio prolaznu ocjenu.

Pokretanje videa...

00:51

Previše vremena za kukanje nema jer nas u petak od 21 sat očekuje utakmica protiv Francuske, koja je u prvom kolu nakon preokreta i usprkos dvama nerealiziranim penalima pobijedila Englesku 2-1. Moramo ići na pobjedu želimo li ostaviti nadu da nešto izvučemo od ovog Eura.

- Idemo pobijediti i Francusku i Englesku, nijednom igraču ne treba veći motiv od nastupa na Europskom prvenstvu. Trebamo dići glave, pogledati se u oči, reći jedni drugima što nam smeta, što je dobro, što loše i nastaviti - kaže Jakoliš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka