Obavijesti

Sport

Komentari 189

Nebeski Ronaldo je fenomen! I u 34. godini leti poput aviona...

Nebeski Ronaldo je fenomen! I u 34. godini leti poput aviona...
3

Kad Ronaldo skače, savije koljena i stavi noge iza stražnjice. To ima efekt privremenog podizanja centra gravitacije, a svima nam se čini kao da stoji u zraku - rekao je dr. Neil Smith, stručnjak za biomehaniku...

VIDEO

Cristiano Ronaldo pravo je sportsko čudo. Portugalac ima tijelo 20-godišnjaka. Ono sadrži sedam posto masti, a prosjek kod profesionalnih nogometaša je deset. Čak pola od njegove mase su mišići, dok je prosjek kod nogometaša 46 posto. To jednostavno znači, da on uopće ne stari! 

To se moglo vidjeti i na utakmici osmine finala Lige prvaka između Juventusa i Atletica (3-0) gdje je Ronaldo bio nezadrživ. Njegova fizička moć je nevjerojatna, niti jedan igrač mu nije ni do koljena. Vidi se to po svakom sprintu i promjeni smjera kretanja, a posebno u skokovima gdje je nenadmašiv. Portugalac je terorizirao obranu Atletica cijelu večer zabivši im hat trick, a posebno upečatljiv bio je drugi gol.

Ubacio je Bernardeschi u kazneni prostor, a tamo je Ronaldo poletio poput aviona, udario loptu glavom pored živog Godina i zabio za 2-0. Njegov odraz je pravo čudo, a nadvisio je stopera Godina, kojem su zračni dueli doručak, kao malenog dječarca, kao da ne postoji. Prvi gol je zabio nakon sjajnog ubačaja Bernardeschija na drugu vratnicu gdje je loptu dočekao Cristiano, a treći gol zabio je iz penala.

Osim fizičke moći, njegove golgeterske su također na nivou. Ovo mu je bio čak 24. gol protiv Atletico Madrida i osmi hat trick u Ligi prvaka. Mnogi se pitaju je li on zapravo čovjek, a to su provjerili na jednom sveučilištu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Champions League - Round of 16 Second Leg - Juventus v Atletico Madrid

Na sveučilištu Chichester 2011. su obavili testiranje s Ronaldom u glavnoj ulozi. Portugalac je skočio 78 centimetara u zrak što je sedam centimetara više od prosječnog NBA igrača. Znanstvenici su izračunali kako čudesni Ronaldo prilikom odskoka stvara silu jednaku pet puta njegovoj tjelesnoj masi. I nakon skoro osam godina, sve je i dalje isto.

- Kad Ronaldo skače, savije koljena i stavi noge iza stražnjice. To ima efekt privremenog podizanja centra gravitacije, a svima nam se čini kao da stoji u zraku - rekao je dr. Neil Smith, stručnjak za biomehaniku na Sveučilištu Chichester.

Ono što je nevjerojatno je to da Portugalac i u 34. godini ima nevjerojatan odraz, pa on kao ne stari uopće. Tajna njegove fizičke spreme je u biranoj prehrani, dijeti i svakodnevnom vježbanju.

Ronaldove nevjerojatne brojke:

  • 78 centimetara - Ronaldo skače u vis.
  • 71 centimetar - skok u vis prosječnog NBA igrača
  • 122 centimetra - skakao je Michael Jordan
  • 5G - Sila koja nastaje prilikom Ronaldovog odskoka
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram