Obavijesti

Sport

Komentari 61

Nećemo li igrati na Poljudu dok se Maksimir raspada, kad ćemo

Nećemo li igrati na Poljudu dok se Maksimir raspada, kad ćemo
1

Da je državica svjetski prvak dok 99 posto naroda skapava od gladi, bi li važio argument da svjetski prvaci zaslužuju dostojan stadion ili bi ipak trebalo prvo sagraditi bolnice i školske dvorane, investirati u zdravstvo?

VIDEO

Jedan od najjačih argumenata za gradnju nacionalnog stadiona u Zagrebu ili okolici najjači je argument da reprezentacija do daljnjeg igra u Splitu.

Pa me zanima hoće li umjesto na stadionu od kojega publiku i ostale treba braniti zaštitnom mrežom reprezentacija konačno koju značajnu utakmicu odigrati na Poljudu. A ne odigra li, silno me zanima argumentacija čelnika HNS-a zašto čak i u tim okolnostima najbolje što Hrvatska ima makar povremeno, ako već ne privremeno, ne igra u Dalmaciji.

Vapi se da se srebrnima skoro pa mora izgraditi dostojan stadion. Nekako je logično, nameće se da bi najbolji koje Hrvatska ima koji put trebali igrati u Splitu bar dok im se ne izgradi dostojan stadion.

Zapravo idem, smatram, svjetonazorski korak dalje. Gradi li se nacionalni stadion, volio bih da se gradi bez mojih i para poreznih obveznika. Da mrvicu karikiram. Mrvicu. Zamislimo krajnje korumpiranu državu bogatu naftom. Zamislimo da se samo jedan posto novca od nafte koristi za dobrobit naroda, a 99 posto završi u rukama krajnje pokvarenih političara.

Da je državica svjetski prvak dok 99 posto naroda skapava od gladi, bi li važio argument da svjetski prvaci zaslužuju dostojan stadion ili bi ipak trebalo prvo sagraditi bolnice, investirati u zdravstvo, sagraditi školske dvorane i bazene za djecu? Charles de Gaulle je rekao da mu ne guraju pod nos projekt za Park prinčeva prije nego što sve francuske škole dobiju dvoranu i bazen.

Da sad matematički ne izvodim korak po korak, živi li se u Hrvatskoj dovoljno bolje nego u nekoj krajnje korumpiranoj afričkoj državi, da se lova poreznih obveznika troši na stadion? Treba li u Hrvatskoj graditi stadion dostojan srebrnih ili se ipak prvo treba baviti ruševnim bolnicama ili kojim već problemom? Je li možda ipak mudrije da nacionalni stadion bude Poljud?

Da se ne skrivam iza upitnika. Čak da u Hrvatskoj ne postoji Poljud, da je rješenje Osijek ili Rijeka, zagovarao bih rješavanje većih problema od dostojnog stadiona za loptanje. A Poljud postoji.

Ponavljam, privatnim parama neka gradi tko hoće i što hoće, ali lovu nas poreznih obveznika radije bih investirao u bolnice, nego u loptanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao