Obavijesti

Sport

Komentari 77

'Nećemo šutjeti! Nije normalno da je Rudeš doma na Rujevici!'

'Nećemo šutjeti! Nije normalno da je Rudeš doma na Rujevici!'
1

Rudeš i Rijeka 4. kolo igraju na Rujevici, a Rudeš je, nakon što je Rijeka odbila zamjenu domaćinstva (teren u Kranjčevićevoj još nije spreman), Rujevicu prijavio kao domaći teren. U Osijeku su bijesni

VIDEO

Neviđena situacija u hrvatskom nogometu u kojem će Rudeš biti domaćin Rijeci na Rujevici, izazvala je dosta reakcija u nogometnim kuloarima, ali i prvu žestoku reakciju jednoga kluba. NK Osijek tvdi kako je to udar na regularnost HNL-a.

O čemu se točno radi?

Nakon što je dogovoreno da Rudeš i Rijeka utakmicu umjesto u Zagrebu odigraju na Rujevici, ali Rudeš je domaćin, ispada da će Rijeka tri utakmice protiv tog suparnika ove sezone igrati kod kuće.Prema riječima povjerenika na natjecanje Josipa Breznog, to je prema propisima, jer klub domaćin 14 dana prije utakmice može prijaviti neki drugi stadion.

Rudeš je, nakon dosta natezanja, prijavio Rujevicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zašto?

Priča je krenula zbog kašnjenja radova postavljanja travnjaka u Kranjčevićevoj, zbog čega su mijenjana domaćinsta nekih utakmica HNL-a ove sezone. No, Rijeka je Rudešov prijedlog zamjene odbila zbog, kako je navela, objektivnih razloga (koji god to bili...), te predložila da se igra ili u Velikoj Gorici (Gorica je pristala) ili u Rijeci, ali da Rudeš ostane domaćin.

Rudešani su u jednom trenutku čak zaprijetili da će pustiti utakmicu bez borbe ako Rijeka ne pristane na zamjenu (na što klub nitko ne može natjerati), ali na kraju su se ipak pomirili s time da će biti domaćini na Rujevici.

Nogometni klub Osijek ogorčen je takvim raspletom.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

U četvrtom kolu HT Prve lige imamo situaciju koja dosad nije zabilježena u našem državnom prvenstvu i stoga uvjetuje našu reakciju. Naime, sastaju se Rudeš i Rijeka, domaćin je zagrebačka momčad, a igrat će se na – Rujevici! I nije pritom riječ o zamjeni domaćinstva što je dosad nerijetko bio slučaj u HNL-u iz razloga da je nečiji teren neuvjetan ili pak zauzet održavanjem nekih drugih događaja ili manifestacija.

Poznato je da Rudeš svoje domaće oglede treba igrati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, međutim, novi teren tamo još nije završen, tako da je zagrebački prvoligaš prisiljen igrati negdje drugdje. Logično bi bilo ponovno napraviti zamjenu domaćinstva kada je već takva situacija, tako da se ovoga ljeta igra u Rijeci, a potom, kada bi viceprvak Hrvatske trebao po rasporedu ugostiti Rudeš, da se tada odigra dvoboj u Zagrebu.

Dogovor klubova je bio drugačiji

No, čujemo da Riječani nisu pristali na takvu, jedinu logičnu mogućnost i soluciju, valjda se držeći one poznate da „to nije njihov problem“. I teško nam je povjerovati da nadležni u vodstvu Lige nisu reagirali, nego se  po  nekakvoj inerciji i prešutnom dogovoru klubova (ispada da Rudeš nije imao izbora) prihvatilo „zdravo za gotovo“ da Rijeka bude domaćin Rudešu čak u tri od ukupno četiri međusobna ogleda ove sezone!

Kako je to uopće moguće, nije li to izravni udar na regularnost natjecanja jer nemaju svi isti tretman i uvjete? Uostalom, postojao je dogovor klubova uoči početka sezone da se svima koji su u toj situaciji, zbog izmjene travnjaka, izađe u susret (kao i Gorici da igra u ranijem dnevnom terminu jer još nema reflektore), što smo mi već učinili u 2. kolu. Isto tako se Slaven Belupo zamijenio s Goricom, Dinamo s Istrom...

Ne smije biti privilegiranih

Pitamo se, također, zašto je Rijeka pristala na zamjenu domaćinstva s Interom u identičnoj situaciji, a sada je to odlučila ignorirati. Dolazimo u situaciju da neki postaju privilegirani jer nije isto igrati kod kuće ili u gostima, što je valjda svima jasno. Nama je to čudno i nedopustivo, stoga ne možemo vjerovati da je dobilo „zeleno svjetlo“ kod onih koji o tomu odučuju.

Nije li apsurdno da čitamo najavu kako će Rudeš ugostiti Rijeku na Rujevici? Smatramo da je to ozbiljan presedan u hrvatskom nogometu za kojega nam je nemoguće pronaći bilo kakvu utemeljenost. Ne želimo da ovakve stvari prolaze ispod „radara“ i prešutno ih se odobrava jer nisu ni normalne, a kamoli sportske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener