Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Neću miriti Hrvate i Srbe, želim samo trenirati svoju Zvezdu'

None Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Ne namjeravam miriti Hrvate i Srbe. Nije to moj posao, ja razmišljam samo o nogometu i terenu, rekao je novi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki za Press

Nisam došao da bih bio veleposlanik, mirotvorac ili posrednik. Došao sam biti trener moje Crvene zvezde i da s njom postanem prvi klub u gradu. Predugo je moj klub u sjeni Partizana, rekao je Robert Prosinečki za srpski Press.

Novi trener Crvene zvezde  odbacio je ulogu mirotvorca između Srba i Hrvata i rekao da želi djelovati samo na terenu te da želi podići samopouzdanje svojim nogometašima.

- Znam da je to lakše reći nego učiniti, ali isto tako znam da ću napraviti sve što mogu. Oni koji me poznaju reći će vam da sam nogometu posvećen sto posto - kaže Žuti uz dodatak da je Zvezda za njega u rangu Barcelone i Reala te da ne može ocijeniti je li bila bolja momčad Zvezde iz Barija ili reprezentacija Hrvatske sa SP-a 1998.

Domovinskog rata nerado se sjeća. Kao igrač Reala teško se mogao koncentrirati na nogomet.

- Otežavajuću okolnost predstavljala je činjenica da sam dijete iz mješovitog braka. Možete samo da zamislite kako je bilo. Na sve to nisam mogao utjecati, emotivno sam sve preživljavao i obično ne volim da se vraćam na taj period. Na to je stavljena točka - prisjetio se Prosinečki vremena kad je strahovao za svoju obitelj koja je u vrijeme rata bila u Zagrebu.

Posebno su mu slatke pobjede protiv Partizana, a najdraža mu je ona povijesna iz 1997. u dresu tadašnje Croatije.

- Stvarno sam imao mnogo uspjeha protiv njih, mislim da sam im dao pet ili šest golova tokom boravka na „Marakani". Nekako sam uvek bio inspiriran protiv crno-bijelih, a u to vrijeme Crvena zvezda je bila dominantna. Na kažem to zbog prepotencije ili kao poruku da me se crno-bijeli treba plašiti jer sam se vratio na „Marakanu", već jednostavno što je to - tako. Za mene je rivalstvo Crvene zvezde i Partizana jedan od simbola Beograda. O tom rivalitetu stalno pričam prijateljima iz Zagreba - završio je Žuti.

Komentari (83)
  • Ma baš me briga i za Zvezdu i za Partizan. Društvo, svima želim SRETNU NOVU i da vam se ostvare sve vaše želje.

    31. 12. 2010,   13:38
  • Pustite coveka da radi neka trenira a kada je zabijao za Hrvatsku onda vam je valjao

    31. 12. 2010,   17:31
  • sta pricate gluposti...kao niko od vas nebi iso u srbiju npr. igrat nogomet za paru neku ajde nelaprdajte i prestanite se vise prepucavat .znate doc na internet i onda srat po svima. ja nevolim srbiju nit je branim ali pustite covjeka na miru.

    31. 12. 2010,   16:23