Obavijesti

Sport

Komentari 5

Neki ugovori će u Zagrebu biti manji i za 30 posto...

Neki ugovori će u Zagrebu biti manji i za 30 posto...
8

Nova recesija je pogodila i rukometaše Croatia osiguranja Zagreb, slijedi kresanje ugovora igračima, a neki od igrača će potražiti novi klub

VIDEO

Moramo gledati kako ćemo preživjeti, kako da zadržimo igrače koje želimo i dovedemo kvalitetna pojačanja na određenim pozicijama, rekao je glavni menadžer Croatia osiguranja Zagreb Zoran Gobac i dodao:
- Otkazala su nam dva velika sponzora, bez njih će nam budžet u sljedećoj sezoni biti manji čak za 500.000 eura. No mi i dalje tražimo nove sponzore kako bi zadržali momčad na okupu i u sljedećim godinama.
U takvoj je situaciji logično smanjenje ugovora većini igrača, a čelnici kluba tvrde kako neće biti drastičnih rezova jer će ugovori biti manji dvadesetak posto. Neki su klubovi još u siječnju igračima kresali ugovore, u Celju su primjerice, smanjeni i za 30 posto!
- Ugovore su ove sezone opravdali Vori, Duvnjak i Tonči Valčić - dodao je Zoran Gobac i napomenuo kako će neki dobiti povišicu:
- Sigurno je samo da ćemo Domagoju Duvnjaku i Manuelu Štrleku povećati ugovore.
Neki će igrači na kraju sezone potražiti novi klub, prije svih su to Josip Valčić i Koloper. Na desnom krilu ugovor istječe Vukiću te je pitanje hoće li novi klub potražiti on ili Hrvatin. Ugovor istječe i golmanu Somiću, a neizvjesna je sudbina dvojice najiskusnijih zagrebaša - Mirze Džombe i Ivana Balića. Zbog ozljeda nisu pružili igre koje su se od njih očekivale, a ugovori su visoki. Balić u CO Zagrebu na godinu zarađuje oko 350.000€!
- Kvaliteta Ivana Balića nije upitna, pitanje je samo možemo li ga mi i dalje plaćati - zaključio je Zoran Gobac.

OKOSNICA ZA NOVU SEZONU
Oko Domagoja Duvnjaka, Tončija Valčića, Igora Vorija, Gorazda Škofa, Kire Lazarova, Manuela Štrleka i Marka Kopljara slagat će momčad za sljedeću sezonu.

NISU OPRAVDALI OČEKIVANJA
Ivana Balića i Mirzu Džombu “sasjekle” su ozljede te najiskusniji dvojac nije pružio igre koje su se od njih očekivale. Trebalo bi ih zadržati u momčadi, ali ako ne bude bilo novca...

NJIHOVO VRIJEME U ZAGREBU JE PROŠLO
Josip Valčić nije izborio minutažu pored Balića i Duvnjaka, na srednjem vanjskom je “višak”, slično je i s mladim Branimirom Koloperom, oni će sigurno potražiti novi klub.

POJAČANJA ZA KOJA IMA NOVCA
Prvi na listi želja je Jakov Gojun iz Siscije. Izbornik Červar ga je na SP-u koristio na mjestu pivota. Žele dovesti i golmana Ivana Pešića, no Veszprem ga ne pušta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru