Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Nema bijele zastave unaprijed, tražit ćemo priliku u Tel Avivu'

'Nema bijele zastave unaprijed, tražit ćemo priliku u Tel Avivu'
1

'I da smo kompletni, a bez Smodiša smo, rijetko bi nas tko gledao kao na nekoga tko može srušiti Maccabi na njegovu terenu. U startu smo u minusu no imamo vjere'

VIDEO

Pred 11.000 glasnih navijača u Nokia Areni Cedevita će večeras (20.15) u Tel Avivu igrati svoj prvi finale nekog međunarodnog natjecanja. Cedevitaši su lani igrali u Final Fouru Eurokupa u Trevisu, ali nisu se plasirali u utakmicu za trofej jer su izgubili od budućeg pobjednika i euroligaša UNICS Kazana. Ovaj su put polufinale prošli, i to protiv dugogodišnjeg euroligaša Partizana.

Bez obzira na to što ih, u tako nepovoljnom okruženju, očekuje veliki favorit Maccabi (favorit je bio i Partizan), Zagrepčani ne žele biti tek sparing-partner moćnome suparniku.

– Neki će reći da je ovo prilika da odigramo opušteno i da iz toga možda i šuterski profitiramo. Ja ne mogu znati kako ćemo mi šutirati, ali možemo isplanirati pristup i način na koji trebamo igrati obranu. Pritisak će biti velik, oni imaju jako dobru košarkašku publiku koja osjeća ritam utakmice, no to je finale u kojem ćemo mi tražiti svoju priliku – reći će Cedevitin trener Dražen Anzulović.

Zula je svjestan da su ove sezone u Tel Avivu slavili samo euroligaški velikani i dva posljednja europska prvaka Barcelona i Panathinaikos, što ilustrira i izglede Cedevite. No, Cedevitin strateg ne ističe bijelu zastavu unaprijed.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– I da smo kompletni, a ovdje smo bez Smodiša, na nas bi rijetko tko gledao kao na nekoga tko može srušiti Maccabi na njegovu terenu. U startu smo u minusu, ali imamo vjere i znanja. Meni je najvažnije da mi tjelesno izdržimo utakmicu jer ne mogu reći da smo u dobrom tjelesnom stanju, a protiv Partizana dali smo 300 posto.

Zula se nada da će Dontaye Draper odigrati u Tel Avivu kao i u osnovnom dijelu sezone kada je zabio sedam trica. Amerikanac s hrvatskom putovnicom ima više motiva igrati dobro u Nokia Areni, a jedan je i taj što ga je već prošlo ljeto Maccabi htio dovesti, ali ga Cedevita nije dala.

– Ne mogu dočekati finale, to su utakmice o kojima sanjaš. Moj cilj nije zabiti sedam trica kao prošli put, ali mi jest cilj ostaviti sve na parketu. Kada budem izlazio s terena, želim to učiniti s osjećajem da sam dao sve što imam.

I Cedevita će sljedeće sezone igrati Euroligu. Hoće li u tom euroligašu biti i Draper?

– Imam još jednu sezonu ugovora što znači da ima izgleda da budem tu. Ovo je veliko postignuće za klub, već i sama činjenica da ovdje imamo 200 navijača govori da taj klub neprestano raste, a meni je drago što sam bio dio toga – kazao je Draper.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener