Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nema licenciju: Prosinečki ne smije voditi Crvenu zvezdu

None Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Novi trener Crvene zvezde nema PRO licencu koja je u Srbiji obavezna za sve trenere u prvoj ligi. Prosinečki će uskoro dobiti diplomu Više trenerske škole

Robert Prosinečki ne može biti trener Crvene zvezde jer nema trenersku PRO licencu, piše Blic.

Srpski mediji navode kako bivši pomoćnik Slavena Bilića nema valjanu licencu za rad u prvoj srpskoj nogometnoj ligi. Točnije, Prosinečki je apsolvent Više trenerske škole, što mu omogućava da bude pomoćnik u Prvoj HNL ili samostalni trener u nižim rangovima. Srpski nogometni savez za samostalno vođenje momčadi u Superligi od trenera zahtjeva PRO licencu ili bar upisani tečaj tog nivoa.

- Poslije završetka igračke karijere Robert Prosinečki se nije školovao na našoj akademiji. Odlučio se završiti Višu trenersku školu pri Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu. Po propisima, s tom diplomom ne može raditi u inozemstvuu, odnosno u Crvenoj zvezdi. To što je on bio reprezentativac i igračka veličina ne znači ništa, jer su propisi Uefe jasni. Čak i ako upiše tečaj za PRO licencu neće imati privilegovan status. Međutim, može doći do dogovora u trokutu FSS - HNS - Prosinečki - rekao je za Press Vatroslav Mihačić, direktor trenerske škole HNS-a. 

Upravo je o tom dogovoru nekoliko dana ranije pričao Vlatko Marković. Predsjednik HNS-a obećao je da će Prosinečki bez problema dobiti odgovarajuću dokumentaciju, a sve potrebne papire FSS-u su obećali i čelni ljudi Crvene zvezde. Dakle, problema s Robijevom licencom ne bi trebalo biti. No, ako i dođe do proceduralnih zavrzlama, Prosinečki može sjediti na klupi Zvezde, a u zapisnike utakmica bi ulazio njegov pomoćnik Žarko Đurović koji ima potrebnu licencu.

Komentari (14)
  • plava koverta rjesava sve probleme

    23. 12. 2010,   09:20
  • samo daj index upisat cemo mi ocjenu!

    23. 12. 2010,   09:34
  • A jel treba fakultet da bi se jamilo, naravno da ne treba , j...o škole, imam ja rođu...

    23. 12. 2010,   11:07