Obavijesti

Sport

Komentari 18

'Nema pjevača do Rukavine, a Niko Kranjčar bio mi je idol...'

'Nema pjevača do Rukavine, a Niko Kranjčar bio mi je idol...'
1

Igor Bišćan je stvarno bio veliki autoritet u svlačionici, to mogu potvrditi. Imam li i ja autoritet kao on? Ha, najbolje je pitati moje suigrače. Najveći trenuci u dresu Dinama? Prošla sezona, kaže Ademi...

VIDEO

Arijan Ademi definitivno spada među ikone Dinama. Kapetan 'modrih' protiv Atalante je na San Siru upisao 250. službeni nastup u dresu zagrebačkog kluba, time je osmi na vječnoj ljestvici našeg prvaka otkako je hrvatskog nogometa. Arijan Ademi danas je srce i duša Dinama, produžena ruka Nenada Bjelice na terenu, a u Dinamu je još od 2010. godine zaigrao uz 117 različitih suigrača...

Pokretanje videa...

Dinamovci adventska kućica 00:59

Ljubimac navijača i danas će protiv Varaždina biti na travnjaku, bez obzira na određene probleme s gležnjem pomoći će svojoj momčadi u pohodu na nove bodove. Na HNL terenima ga nije bilo od 5. listopada, no u međuvremenu je 'stisnuo zube', pa odradio tri europske utakmice, dvije protiv Šahtara i jednu protiv Atalante. Arijan Ademi u dresu Dinama debitirao je još 31. srpnja 2010. godine, prije točno 3416 dana...

- Da, sjećam se svoje prve utakmice za Dinamo, igrali smo u Maksimiru protiv Rijeke, a trener je bio Velimir Zajec. I ne pamtim ju po dobrome, izgubili smo 2-1 - kaže Arijan Ademi.

Ladić i dalje bježi

Za Dinamo ste odigrali 150 prvenstvenih utakmica, a ispred vas su ostali tek Butina (154 utakmice), Sammir (185), Igor Cvitanović (190), Dino Drpić (191), Mihael Mikić (192), Mujčin (205), dok ih rekorder Ladić ima čak 231. Što mislite koga od plavih legendi još možete dostići? Koga ipak ne možete?
 
- Uh, mislim da su mi svi dostižni osim možda Dražena Ladića, on ih stvarno ima jako puno. Ali, nikada se ne zna…

AUT, UEFA CL Qualifikation, FK Austria Wien vs GNK Dinamo Zagreb

Kada ste počeli igrati za Dinamo, kapetan vam je bio Igor Bišćan, vjerujete li da vi danas držite autoritet u svlačionici kao on tih godina?

- Igor Bišćan je stvarno bio veliki autoritet u svlačionici, to mogu potvrditi, a za ovo drugo je najbolje pitati moje suigrače. Teško mi je govoriti o sebi u tom kontekstu.

Koliko se Dinamo u proteklih devet godina, otkako ste stigli u Maksimir, promijenio? Igrački, organizacijski, po bilo čemu...

- Dinamo se baš jako promijenio. Zapravo, rekao bih da ide u korak s vremenom. Svake godine je to razina više u odnosu na onu prošlu.

Bayern Munich vs Dinamo Zagreb

Tko su najbolji igrači s kojima ste proteklih godina igrali u Dinamu?

- O aktualnom kadru ću reći da su mi svi najbolji. A od onih bivših suigrača, to su svakako Badelj, Kovačić, Mandžukić, Vida, Sammir... Oni mi prvi padaju na pamet, ali bilo je tu jako puno pravih igrača.

A tko su, po vama, bili potpuni promašaji?

- E, taj odgovor nećete čuti od mene niti u prijateljskoj šali.

Kada bi danas mogli jednog bivšeg igrača vratiti u Dinamo, tko bi to bio?

- Mario Budimir!

CRO, UEFA CL, Dinamo Zagreb vs FC Arsenal

Vaši najdraži trenuci u dresu Dinama?

- Definitivno prošla sezona kada smo ostvarili plasman u toliko iščekivano europsko proljeće.

Najdraži suigrači? Hmm, Antolić, Leko...

A najteži trenuci?

- Mislim da svi znaju odgovor na to pitanje.

Vaši najdraži suigrači i treneri u proteklih devet godina?

- Tu opet moram isključiti ove s kojima danas dijelim svlačionicu. Od bivših suigrača svakako bih izdvojio Antolića, Budimira, Čopa, Jedvaja, Šunjića i Leku. Bilo ih je puno, ali s njima sam baš drugačije 'kliknuo' u svlačionici. Od trenera, svaki je na svoj način ostavio traga na meni, ali ako moram baš nekoga izdvojiti onda bi to bili Ante Čačić, Zoran Mamić i Nenad Bjelica.

Vaše tri najdraže utakmice za Dinamo, neke koje ćete zauvijek pamtiti?

- Tu nema nikakve dvojbe; Villarreal u Maksimiru, Ferencvaroš u Budimpešti i ovogodišnja pobjeda nad Atalantom na otvaranju Lige prvaka.

Zagreb: Dinamo s 92 osvojena boda završio sezonu

A tri poraza koje ste najteže prihvatili? I poslije kojih vam je bilo najteže zaspati?

- Sigurno moja prva europska utakmica za Dinamo i ispadanje od Šerifa na penale. A tu još jako dobro pamtim domaći poraz od Aalborga, ali i prošlosezonsko ispadanje od Young Boysa.

'Kranjčar mi je bio idol'

Najdraži trofej u dresu Dinama vam je...?

- Onaj naslov kada nam se Hajduk približio na samo pet bodova, pa smo ga pobijedili na krcatom Poljudu i onda osvojili prvenstvo.

Nekoliko ste puta rekli kako vam je svojevremeno idol bio Niko Kranjčar, također bivši kapetan Dinama. U kakvim si odnosima s Nikom, jeste li mu ikada i rekli da vam je on na neki način bio uzor?

- Da, Niko Kranjčar mi je bio idol u djetinjstvu, ali iskreno ne sjećam se jesam li mu to ikada rekao.

U Dinamu ste gotovo 10 godina, koga pamtite kao najboljeg pjevača, a koga kao najboljeg zabavljača iz svlačionice?

- Zanimljivo pitanje. Za atmosferu je najbolji bio Duje Čop, dok je najbolje pjevao Ante Rukavina.

Koja su vam najdraže Dinamove pjesme, uključujući i navijačke? Na koje se posebno naježite?

- Tu bih izdvojio tri pjesme; 'Dinamo ja volim', pa od Prljavog kazališta 'Heroj ulice' i od Kemala Montena 'Plavu baladu'.

I za kraj, jedno zanimljivo pitanje. Da imate djecu i morate ih ostaviti dva sata na čuvanje jednom od svojih sadašnjih suigrača, tko bi to bio? A kome nikada ne bi ostavili svoje dijete?

- Ma ni tu nema nikakve dvojbe, sigurno bih dijete ostavio Mariju Šitumu, on stvarno zna s djecom. A kome ga ne bi nikada ostavio? Hmmm, vjerojatno svima ostalima, haha - završio je Ademi...

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera