Obavijesti

Sport

Komentari 196

Nema više labavo: Zlatko Dalić u obračunu, skinuo je rukavice!

Nema više labavo: Zlatko Dalić u obračunu, skinuo je rukavice!
1

Izbornik hrvatske nogometne reprezenatcije ‘pukao’ je nakon prijateljske utakmice protiv Meksika u Dallasu. Priviđaju li mu se bijeli miševi, je li mu NK Osijek stao na žulj ili je nešto treće?

VIDEO

Počelo je! Izbornika Zlatka Dalića ulovila je nervoza i nakon pobjede protiv Meksika (1-0) krenuo je u obračun s “unutarnim neprijateljem”.

- Ne razumijem čemu takvi napadi iz domovine nakon Perua. Debakl, skandal, svađa, ništa ne valja... U redu, to je Hrvatska, tu se uvijek pljuje po nekome, neka pričaju i pišu što žele, to je ionako sve naručeno - ispalio je izbornik.

Zlatko Dalić: Napadaju nas, to je naručeno, znam jako dobro!
Zlatko Dalić: Napadaju nas, to je naručeno, znam jako dobro!

Frka s Osijekom?!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao i mnogi prije njega, i Dalić pokazuje da nije lako nositi se s pozicijom izbornika. Gotovo svi njegovi prethodnici su u nekom trenutku krenuli govoriti o neprijateljima, podmetanjima, uvjereni da im netko nešto namjerno radi... Najčešće to, naravno, nije imalo previše veze s istinom, no najvažnije pitanje u ovom trenutku je ima li ovaj Dalićev istup čvrste temelje ili se i njemu “ukazuju bijeli miševi”.

Nije rekao na koga misli, ostavio je tu informaciju za sebe, pa možemo tek pretpostavljati o čemu je točno govorio. Mogao je, primjerice, govoriti o pritiscima iz NK Osijeka, koji je odabrao priopćenja kao svoje “oružje”. Prvo je stiglo odmah nakon popisa, s porukom da nema smisla popis bez ijednog igrača Osijeka.

Junak Rakitić: Barca je tražila da se vratim, ali nisam htio...
Junak Rakitić: Barca je tražila da se vratim, ali nisam htio...

Zatim je, nakon Perua, stigao i nastavak. I u njemu se kaže kako bi se “više zalagali igrači iz HNL-a nego ovi koji su igrali u porazu od Perua”. Istodobno, u SAD-u je s reprezentacijom bio predsjednik Osijeka Ivan Meštrović, dopredsjednik HNS-a, a teško je vjerovati da on nije znao ništa o “ratu s priopćenjima”. I, da se to željelo tako odigrati, mogao je sve što ima Daliću reći u lice. Ali nije.

Netko je negdje očito odlučio da je bolje izdati priopćenje nego razgovarati o eventualnim problemima, prostoru za poboljšanje, boljitku momčadi... I zato realno djeluje mogućnost da je Dalić mislio na Osječane.

Naručitelji, izvršitelji

Kritike je na račun suigrača, ali i izbornikove odluke da ih pusti u klubove uoči Meksika, iznio i Vedran Ćorluka. Od njega to valjda nitko nije naručio, ali tko će ga znati... Prvo bismo, uostalom, trebali ustanoviti o kakvim on uopće napadima priča, tek tad bismo mogli točnije analizirati tko mu je trn u Dalićevu oku.

Dugo je pokušavao biti korektan, emitirati pomirljive tonove, no očito je shvatio da to nije način, da je bolje skinuti rukavice i krenuti u napad. Na kritičare, na igrače... Ma na sve.

Drago Ćosić: Skupo smo platili TV prava, a Modrić nije igrao...
Drago Ćosić: Skupo smo platili TV prava, a Modrić nije igrao...

“Znam zašto je bio takav pristup s Peruom, ali ne želim vam reći, to će ostati u svlačionici”

  • MISTERIOZAN OK, sad nam više ništa nije jasno. Zna, problem je u pristupu, ali neće reći... Jedno je sigurno: Dalić je na mukama

“Ante Rebić preskočio je Perišića, sad nek’ Perišić preskoči njega...”

  • IZAZOV Čak je Dalić i imenovao igrače koji se moraju izbaviti iz letargije, bacio im je rukavicu u lice. Sad se čeka njihova reakcija.

     

“Neshvatljivo mi je pljuvanje nakon Perua, sve te priče o debaklu. Ali to je ionako naručeno”

  • RAZOČARAN Dalić je očito uvjeren da je sve smišljeno, misleći valjda na krugove u HNS-u. A ako mu nogu podmeće netko iznutra, to je vrlo, vrlo loša vijest uoči SP-a...

     

“Nisam kukavica, ja idem glavom kroz zid, ako bude dobro, bit ću sretan, ako ne, otići ću”

  • NEMA ŠANSE ZA UZMAK Otkad je došao, Dalić ističe da je spreman otići s klupe čim nešto krene po zlu. Opet je to ponovio, da nikako ne želi biti izbornik pod svaku cijenu.

     

“Nitko više nije siguran u prvih 11. Pa ne mogu trpjeti igrače koji žive na staroj slavi”

  • IGRAČI, RAZBUDITE SE! Nema više šale, nema pretplaćenih na mjesto u momčadi, makar se vi zvali Perišić, Mandžukić ili kako već. To je Dalić želio reći...

     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram