Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nemam mu što reći, vrijeme je da Hamilton shvati neke stvari'

None Foto: AFP/PIXSELL

FIA je rekla svoje, ako uzrokuješ nezgodu ili ako se na stazi ne ponašaš kako treba dobiješ kaznu prolaska kroz boksove, a Hamilton ju je dobio, rekao je Massa

Brazilski F1 pilot Ferrarija Felipe Massa je frustriran što mu se Lewis Hamilton nije ispričao zbog sudara u 12. krugu utrke u Singapuru, ali kaže da nema namjeru raspravljati o tome s vozačem McLaren-Mercedesa ovog vikenda u Japanu.

Tenzije između Masse i Hamiltona porasle su nakon utrke u Singapuru, pogotovo nakon Massinog dobacivanja tijekom Lewisovog intervjua i kasnije izjave kako Britanac u utrkama ne koristi mozak i vozi vrlo opasno.

Ferrarijev vozač kaže da bi se on na Hamiltonovom mjestu ispričao i da je na Britancu ostalo da dođe popričati s njim kako bi rasčistili situaciju.

- Pokušao sam razgovarati s njim ali on nije želio razgovarati sa mnom. To je razlog mog razočarenja i frustracije. Da sam ja bio na njegovom mjestu ja bih se došao ispričati – izjavio je Massa.

- Želio sam razgovarati s njim nasamo, bez medija, ali kad sam ugledao da daje intervju učinio sam to što sam učinio jer sam očekivao malo drugačiju reakciju – nastavlja Brazilac.

- Ja u tom sudaru nisam napravio ništa osim što mi je probušena guma pa stoga nemam s njim o čemu razgovarati. Ako on dođe do mene i želi razgovarati, u redu, ako pak ne dođe, isto tako je sve u redu – kazao je Massa, te dodao da nema o čemu razgovarati s delegatom za utrke Svjetske automobilističke organizacije (FIA) Charlijem Whitningom jer se nada da će kazna prolaska kroz boksove u prošloj utrci "pripitomiti" Hamiltona.

- FIA je rekla svoje, ako uzrokuješ nezgodu ili ako se na stazi ne ponašaš kako treba dobiješ kaznu prolaska kroz boksove, a Hamilton ju je dobio. Da budem pošten, vrijeme je da Lewis shvati neke stvari.

Massa se osvrnuo i na napise u medijima oko razgovora putem radio veze sa svojim trkaćim inženjerom Robom Smedleyem u kojoj dobiva upute da "uništi Hamiltonu utrku":

- Rob mi je davao usmjerenje kako da vozim u utrci a nikako nije mislio da ikome uništim utrku. Čak da mi to i narede iz boksa ja to nikada ne bih napravio. Ako bi slušali sve radio-veze na stazi čuli bi svakojake stvari. Čak mi je bilo smiješno kad sam vidio kolika se prašina digla oko te rečenice.

Komentari (1)
  • Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

    7. 10. 2011,   11:07