Obavijesti

Sport

Komentari 55

'Nemam pojma tko će biti lijevi bek! A dolaze i Mandžo i Suba'

'Nemam pojma tko će biti lijevi bek! A dolaze i Mandžo i Suba'
1

Kalinić ili Livaković? Nije zgodno samo tako mijenjati golmane, previše ih rotirati. Kod mene oni ne gube tako lako poziciju, rekao je izbornik Zlatko Dalić uoči utakmica sa Španjolskom i Engleskom

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija danas se okuplja za nadolazeće nastupe protiv Španjolske i Engleske u Ligi nacija. Zlatko Dalić prije toga se javnosti obratio na službenoj press-konferenciji, hrvatski izbornik veliki je optimist uoči nove reprezentativne akcije. Ova je pressica počela minutom šutnje za legendarnog novinara Zvonimira 'Amiga' Magdića...

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

02:58

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Čekaju nas dvije teške, atraktivne i važne utakmice protiv jakih reprezentacija. Mene veseli ova prva sa Španjolskom, to nam je prva službena nakon Svjetskog prvenstva pred našim navijačima, očekujem pun stadion. Neka bude pun Maksimir, veliko zajedništvo kao tijekom ljeta, ali i našu dobru igru uz tri boda koja bi nam bila važna, pa da na Wembleyju odlučujemo o prvaku skupine. Tri boda važna i da ostanemo nositelji u ždrijebu za Europsko prvenstvo - rekao je Zlatko Dalić, pa dodao:

- Imamo sitnih problema, ne mogu još konkretno dok se ne okupimo i znamo kompletnu situaciju.

POGLEDAJTE VIDEO

Srebrni stižu u Zagreb: Hrvatska se sprema za nadolazeće nastupe protiv Španjolske i Engleske u Ligi nacija

Objavljuje 24sata Sport u Ponedjeljak, 12. studenoga 2018.

Nagrada nije samo moja, ona je naša

Vi ste nedavno dobili nagradu za najboljeg trenera Europe...

- Svaka nagrada je važna, lijepa i bitna, meni je posebno draga jer je ova stigla od struke, europskih trenera. No, ovo je nagrada svima nama, trenerima i nogometašima, veliko je priznanje što nas se cijeni u Europi. Ovo nije moj osobni uspjeh, već cijele reprezentacije, ljudi cijene naš uspjeh u Rusiji. Hvala svima, proglašen sam najboljim trenerom Europe, ali tako treba nastaviti.

Dvije tribine rasprodane, ostalo je tek manje od 8500 ulaznica!
Dvije tribine rasprodane, ostalo je tek manje od 8500 ulaznica!

Što se promijenilo u našoj reprezentaciji u odnosu na onaj poraz (6:0) iz Španjolske?

- Mi smo sada u boljem stanju, boljoj formi nego tada. U Španjolskoj smo doživjeli debakl, moramo tražiti revanš, ali ne kroz neku osvetu ili naboj, već samo kroz tri boda. Mi smo kvalitetniji nego prije dva mjeseca, to je bitno, i svi smo zdravi. Španjolska je u međuvremenu izgubila od Engleske, izgubili su 'sigurno' prvo mjesto, više ne odlučuju sami o sebi. S dvije pobjede mi smo prvi u skupini, treba vjerovati. Veseli me da su igrači u puno boljoj formi nego prije.

Moramo zaboraviti onaj poraz

Kakvo je stanje s Lukom Modrićem?

- Luka je jučer igrao, namjestio gol. Imali smo kontakt nedavno, svjestan je svega, pa i da u nogometu postoje oscilacije. Dobro je igrao u zadnjoj utakmici, ja nikada nisam sumnjao u Luku i njegovo stanje, pogotovo kada dođe u reprezentaciju. Oko njega nisam pesimist, bit će pravi i opet vođa naše momčadi. Puno ovisimo o Luki, on će u ove dvije utakmice biti pravi.

Izbornik se još vratio na Španjolsku...

- Moramo zaboraviti poraz koji nam se dogodio, bio je težak, ali ne vraćam se na njega. Ovo je drugačija utakmica, naš pristup će biti drugačiji, naša forma je drugačija. Španjolski izbornik je promijenio način igre, igraju brzo i okomito prema naprijed, ali mi želimo inicijativu i posjed lopte, no treba biti oprezan. Tamo smo odigrali sjajnih 20-ak minuta pa se raspali, to se ne smije ponoviti.

Reprezentaciji ste priključili i mlade adute u vidu Vlašića, Brekala i Ćalete-Cara...

- Stalno govorim da trebamo novu energiju, njih tri su sada s nama, a tu su još Benković, Sosa, Katić, Pongračić... Ali, U-21 vrstu očekuje teška utakmica s Francuskom. Brekalo i Vlašić su kroz klubove pokazali dobru formu, to ih je dovelo u reprezentaciju, zaslužuju biti ovdje s nama. Vidjet ćemo hoće li dobiti šansu, ali oni nam trebaju svojom brzinom i energijom. Vidjet ćemo u kakvom su stanju, ali mogli bi dobiti šansu.

Mandžo, Suba i Čarli su dio obitelji

Dolaze li na ovu utakmicu Mandžukić, Subašić i Ćorluka?

- Oni dolaze, HNS ih je pozvao, dio su naše obitelji, a to želimo čuvati. Sada je prigoda da se okupimo, budemo zajedno. Ne smijemo ih zaboraviti, niti ono što su dali našem nogometu. Bit će s nama protiv Španjolske, htio sam ponovo da budemo skupa, obnovimo to zajedništvo. Dobit će svoja priznanja i biti na utakmici sa Španjolskom.

Sasvim neočekivano izborniku se pojavio problem lijevog boka...

- Opet isto, moramo pronaći neko rješenje za tu poziciju. Pivarić je ozlijeđen, ne trenira nekih osam dana, a ozlijeđeni su još Sosa, Barišić, Leovac, nema ni Strinića. Praktički smo ostali bez svih rješenja za lijevog beka, ta nam se boljka ponavlja. Još nemam u glavi kako pokrpati tu rupu, u glavi mi se vrte Milić i Jedvaj, ali vidjet ćemo. Žao mi je Vidu koristiti na beku, on i Lovren predobro djeluju zajedno, tu bi bilo više štete nego koristi.

A kakva je situacija s golmanima; hoće li braniti Kalinić ili Livaković?

- Nije zgodno samo tako mijenjati vratare, previše ih rotirati. Kod mene oni ne gube tako lako poziciju. Znam da se Kalinić vraća, Livaković brani odlično, u sjajnoj je formi. Pričat ću s Mrmićem, vidjet ćemo. Lovre Kalinić je dugo čekao svoju šansu, ne želim izgubiti oba golmana- završio je Dalić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener