Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nemilosrdni biznis: Sala nije pronađen, a Nantes traži novac

None Foto: Cardiff/REUTERS

Francuski Nantes prodao je Emiliana Salu velškom Cardiffu za svotu od 17 milijuna eura. Argentinčev let završio je u oceanu, njegovo tijelo još nisu pronašli, ali Francuzi žele da im se odmah isplati prva rata

Nantes je jasan u svojim namjerama. Od Cardiffa su zatražili da im isplate prvu ratu od transfera nestalog Emiliana Sale koji je u velški Cardiff prešao za 17 milijuna eura. Postoji mogućnost traženja svog dijela i sudskim putem jer je prošlo deset dana od realizacije transfera. 

U olupinama zrakoplova koji je pronađen na dnu Engleskog kanala istražitelji su uz pomoć malene podmornice s HD kamerom (ROV) uspjeli uočiti jedno tijelo, a obitelji su svjesne da su obojica mrtvi i jedino što žele je izvući njihova tijela, rekao je oceanograf i glavni istražitelj nesreće, David Louis Mearns.

Foto: REBECCA NADEN/REUTERS, Instagram

Svjesni su toga i čelnici oba kluba. U Cardiffu je jasno kako nemaju novaca ni igrača, a isto je i Nantesu. No, u Francuskoj su odlučili isključiti ljudsku stranu priče i zatražiti prvi dio koji im je kroz tri godine trebao biti plaćen za nestalog Argentinca. Surov je to biznis, iako Sala nikad neće zaigrati u plavom dresu.

Pravo na traženje svog dijela imaju jer je transfer bio realiziran i potpisan prije kobnog leta. S druge strane, jesu li to trebali učiniti čelnici francuskog kluba dok je u tijeku potraga za tijelom nogometaša? Obitelj i prijatelji nogometaša još se nisu oprostili od njega jer njegovo tijelo nije pronađeno, ali što je, tu je - novac ne smije kasniti.

ČOVJEK KOJI IH JE PRONAŠAO Žele izvući tijela Sale i pilota: Obitelji su svjesne da su mrtvi

U priču se uključio i francuski Bordeaux koji bi trebao dobiti 50 posto iznosa transfera jer je Sala igrao za njih od 2012. do 2015. te su ga s tom klauzulom u ugovoru prodali Nantesu. Jasno je kako se nogomet igra zbog navijača, ali još je jasnije i realnije da se igra upravo, zbog novca.

Jedno tijelo je zaglavljeno u Piperu na dnu mora, ali nije poznato je li to Emiliano Sala ili pilot David Ibbotson. Bilo kako bilo, koji god od njih će biti identificiran, kao i u mnogim drugim slučajevima novac je na prvom mjestu.

Postupkom Nantesa iznenađeni su u Cardiffu, ali rekli su za BBC kako će prva od tri rate biti uplaćena na račun francuskog kluba. Engleski mediji su proturječni jer SkySports iznosi kako su u Cardiffu šokirani odlukom, ali i da nemaju namjeru platiti prvu ratu sve dok se potraga ne završi. Pokušali su kontaktirati klub za više informacija, no nitko im se nije javio.

Komentari (42)
  • Poso je posao .. mogo se covjek srusit na prvom treningu cardifa pa nebi bilo toliko apsurdno traziti novac. Tragedija je velika ali se dogovor mora ispoštovat. Greška je Cardifa što odmah nisu kontaktirali Nantes i dogovorili sve oko placanja da ovakve stvari ne moraju ni izlazit u vijestima a oni se ocito prave mutavi i od Nantes-a rade pohlepne monstrume.

    6. 2. 2019,   17:57
  • Pa Cardiff mu je mogao omogućiti normalan dolazak.. Zrakom, kopnom ili morem... Zato sorry, kupili ste ga i platite ga

    6. 2. 2019,   18:13
  • nazalost al da ga nije Cardiff kupio do ovoga nebi doslo!!nogomet je biznis Nantes nema s time veze prodali igraca i desila se nesreca!!

    6. 2. 2019,   17:30