Obavijesti

Sport

Komentari 42

Nemilosrdni biznis: Sala nije pronađen, a Nantes traži novac

Nemilosrdni biznis: Sala nije pronađen, a Nantes traži novac
1

Francuski Nantes prodao je Emiliana Salu velškom Cardiffu za svotu od 17 milijuna eura. Argentinčev let završio je u oceanu, njegovo tijelo još nisu pronašli, ali Francuzi žele da im se odmah isplati prva rata

VIDEO

Nantes je jasan u svojim namjerama. Od Cardiffa su zatražili da im isplate prvu ratu od transfera nestalog Emiliana Sale koji je u velški Cardiff prešao za 17 milijuna eura. Postoji mogućnost traženja svog dijela i sudskim putem jer je prošlo deset dana od realizacije transfera. 

U olupinama zrakoplova koji je pronađen na dnu Engleskog kanala istražitelji su uz pomoć malene podmornice s HD kamerom (ROV) uspjeli uočiti jedno tijelo, a obitelji su svjesne da su obojica mrtvi i jedino što žele je izvući njihova tijela, rekao je oceanograf i glavni istražitelj nesreće, David Louis Mearns.

Svjesni su toga i čelnici oba kluba. U Cardiffu je jasno kako nemaju novaca ni igrača, a isto je i Nantesu. No, u Francuskoj su odlučili isključiti ljudsku stranu priče i zatražiti prvi dio koji im je kroz tri godine trebao biti plaćen za nestalog Argentinca. Surov je to biznis, iako Sala nikad neće zaigrati u plavom dresu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:13

Pravo na traženje svog dijela imaju jer je transfer bio realiziran i potpisan prije kobnog leta. S druge strane, jesu li to trebali učiniti čelnici francuskog kluba dok je u tijeku potraga za tijelom nogometaša? Obitelj i prijatelji nogometaša još se nisu oprostili od njega jer njegovo tijelo nije pronađeno, ali što je, tu je - novac ne smije kasniti.

Žele izvući tijela Sale i pilota: Obitelji su svjesne da su mrtvi
Žele izvući tijela Sale i pilota: Obitelji su svjesne  da su mrtvi

U priču se uključio i francuski Bordeaux koji bi trebao dobiti 50 posto iznosa transfera jer je Sala igrao za njih od 2012. do 2015. te su ga s tom klauzulom u ugovoru prodali Nantesu. Jasno je kako se nogomet igra zbog navijača, ali još je jasnije i realnije da se igra upravo, zbog novca.

Jedno tijelo je zaglavljeno u Piperu na dnu mora, ali nije poznato je li to Emiliano Sala ili pilot David Ibbotson. Bilo kako bilo, koji god od njih će biti identificiran, kao i u mnogim drugim slučajevima novac je na prvom mjestu.

Postupkom Nantesa iznenađeni su u Cardiffu, ali rekli su za BBC kako će prva od tri rate biti uplaćena na račun francuskog kluba. Engleski mediji su proturječni jer SkySports iznosi kako su u Cardiffu šokirani odlukom, ali i da nemaju namjeru platiti prvu ratu sve dok se potraga ne završi. Pokušali su kontaktirati klub za više informacija, no nitko im se nije javio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram