Obavijesti

Sport

Komentari 27

Nenad Bjelica: Morat ćemo na Fener bez Ademija i Leovca...

Nenad Bjelica: Morat ćemo na Fener bez Ademija i Leovca...
5

Ovo mi je utakmica karijere i jedva čekam da počne. Čuli smo i da u gradu vlada potražnja za ulaznicama, to nas veseli, rekao je Ivan Šunjić, koji će zamijeniti Ademija u četvrtak protiv Fenerbahčea (21 sat)

VIDEO

Dinamo je spreman za otvaranje Europske lige, u četvrtak u Maksimiru (od 21 sat) gostuje Fenerbahče. Nogometaši hrvatskog prvaka s nestrpljenjem očekuju obračun s turskim velikanom, a dan prije utakmice na presici su bili Nenad Bjelica i Ivan Šunjić.

- Fenerbahče je vrhunska momčad s pravim igračima i odličnim trenerom, ali i velikom tradicijom. Možda nisu imali perfektan početak sezone, barem u turskom prvenstvu, ali to ne znači kako nisu vrhunska momčad. Dinamo je dobro krenuo u sezonu, imali smo dobrih i manje dobrih utakmica, ali sam ukupno zadovoljan kako smo odradili 13 dosadašnjih dvoboja. Uvijek može biti i bolje, vjerujem da će tako biti već u četvrtak - rekao je Nenad Bjelica, pa nastavio:

- Arijan Ademi i Marin Leovac neće biti spremni za utakmicu, obojica nisu potpuno fit, pa s njim ne želim riskirati. Vidjet ćemo hoće li biti spremni za prvenstveni dvoboj u nedjelju ili će zaigrati tek sljedeći tjedan. Ali, siguran sam kako će igrači koji će zamijeniti njih dvojicu odigrati veliku utakmicu, evo Šunjić je svaki put do sada bio i više nego dobar, siguran sam kako će takav biti i sutra.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:51

Bili ste nedavno u Turskoj, što ste vidjeli kod Fenerbahčea?

- Vidio sam momčad koja ima veliku individualnu kvalitetu, igrače koji su u svakom trenutku sposobni iznenaditi, podvaliti neku loptu ili sami riješiti pitanje pobjednika. Dapače, dosta njihovih igrača je igralo i na višem nivou od Europske lige ili turskog prvenstva. Evo, pa jedan Soldado je igrao u Real Madridu i Valenciji, a sada ga nema na popisu za ovu utakmicu. Ne bih previše o njihovim nedostacima, to ćemo zadržati za sebe, pa njihove mane pokušati pretvoriti u svoju korist.

Rekli ste da očekujete još bolji Dinamo nego do sada, u kojem to segmentu igre očekujete taj napredak?

- Svi koji prate Dinamo vidjeli su kako smo u zadnjim utakmicama imali problema s realizacijom, bili smo neefikasni i tu možemo biti bolji. Sada ćete me pitati jesmo li trenirali završnicu, a moj odgovor je da - nismo. Na tome smo puno radili u zadnje vrijeme, sada nismo, pa će možda na taj način igrači biti malo gladniji pred njihovim golom. Tu se ne radi samo o napadačima, i naši drugi ofenzivci mogu biti raspoloženiji nego do sada.

Skupina s Anderlechtom, Fenerbahčeom i Trnavom se čini prolaznom...

- Još nismo niti blizu, pa nismo još napravili niti prvi korak u tom smjeru. A želimo ga napraviti u četvrtak i osvojiti tri boda. Ali, ni ta nam pobjeda nije dovoljna, morat ćemo još nekoga pobijediti kako bi stigli do toliko željenog europskog proljeća. Imam dobru momčad, kompaktnu i organiziranu cjelinu, igrače koji su gladni uspjeha. Uz to osjećamo osjećamo dobru atmosferu u gradu i samom klubu, sve to nam daje nadu u europsko proljeće.

Je li vam ovo najvažnija trenerska utakmica u karijeri?

- Ne gledam ja to na način poput vas, bila mi je najvažnija ona s Young Boysima, sada mi je ova s Fenerbahčeom. A tko zna, možda uskoro dođu i one još važnije. Za Fenerbahče se pripremam kao za svaki drugi dvoboj, a nadam se da ćemo i Šunjić koji je pored mene i ja u karijeri imati još većih utakmica. Već sam kao trener igrao u Ligi prvaka protiv Porta, Zenita i Atletico Madrida, pa sami procjenite jel mi ovo najvažnija. Ja neću da ne kažem nešto krivo - završio je Bjelica.

Zagreb: GNK Dinamo održao konferenciju uoči utakmice protiv Fenerbahce S.K.

Šunjić: Ovo mi je utakmica karijere

Ivan Šunjić preuzet će ulogu Arijana Ademija, mladi veznjak bit će korektor zadnje linije modrih...

- Sigurno da mi je ovo najveća utakmica karijere, spreman sam i nemam nikakvu tremu. Više osjećam nekakvo iščekivanje prije same utakmice, ali sam poput cijele momčadi potpuno spreman i jedva čekam da to sve skupa počne. Čuli smo da je velika potražna za ulaznicama, to mi je veliki motiv i dodatni impuls da budem još i bolji. Nije isto igrati pred 200, 2000 ili 20 tisuća gledatelja, pun Maksimir nas sve zajedno veseli. Lijepo je čudi pohvale trenera, ja se samo i dalje moram dokazivati svakoga dana, na svakom treningu, pa ugrabiti priliku kada je dobijem - kratak je bio Šunjić.

Mladom veznjaku Dinama stiglo je pitanje po čemu su modri bolji od Fenerbahčea, no u taj odgovor umiješao se Bjelica:

- Vjerujte, igrači još ništa ne znaju, tek će sutra saznati sve potrebne informacije o suparniku. Ne može on to znati još, sada može znat tek pokojeg igrača Fenerbahčea. Mi još uopće nismo s igračima pričali o Turcima. Naravno mi smo ih u stožeru puno puta gledali i analizirali, svakdonevno pričamo o njima, ali igračima još nismo rekli niti riječ. Tako da nisam siguran koliko on sam može imati odgovor na ovo pitanje - završio je Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica