Obavijesti

Sport

Komentari 4

Nepobjedivi su u samostrelu: Obitelj Pereglin gađa zlato...

Nepobjedivi su u samostrelu: Obitelj Pereglin gađa zlato...
2

Branka Pereglin je u Budimpešti, na EP-u u samostrelu, “uzela” deseto europsko pojedinačno zlato. Sin je bio najbolji u muškoj konkurenciji, a kći juniorska prvakinja

VIDEO

Nisam nikad zamišljala da ću na istom natjecanju zlato osvajati skupa sa sinom i kćeri. Ali i to se dogodilo. Sretna sam, naravno, rekla je Branka Pereglin (47), koja je u Budimpešti, na EP-u u samostrelu, “uzela” deseto europsko pojedinačno zlato. 

Sin Domagoj (21) bio je najbolji u muškoj konkurenciji (također je i svjetski prvak), a kći Valentina (17) postala je juniorska europska prvakinja.

- Prije mi je bilo puno lakše, bila sam sama na natjecanjima. Sad često ‘škicnem’ i njihove mete. Teško je ne misliti o njima i biti koncentriran samo na sebe.

Iako se ne želi puno miješati, savjet će im uvijek dati. Ako je pitaju, naravno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Znate kakvi su mladi, misle da sve znaju, ali poslije vidim da su me ipak poslušali.

Domagoj i Valentina nemaju ništa protiv biti s majkom na natjecanju. 

- Lijepo je znati da imate nekog na koga se možete osloniti. U individualnom sportu to puno znači - rekla je Valentina, još srednjoškolka, dok je Domagoj student FER-a.

- Mama se puno ne miješa. Naviknuli smo se, s njom smo od malih nogu na natjecanjima. Tako smo uostalom i zavoljeli streljaštvo - nasmijao se Domagoj, a Branka je dodala:

- Nije ovo lagan sport. Samostrel je težak pet i pol kilograma, a tijekom natjecanja ga podignem 102 puta. Zatim 102 puta trebam zapeti tetivu samostrela, a za to vam je potrebna sila od 45 kilograma. Uglavnom, računajući i ekipni dio, tijekom jednog prvenstva podignem oko osam tona.

Hrvatska je velesila

Na EP-u field samostrelom hrvatska reprezentacija osvojila je sedam od deset mogućih zlatnih medalja te srebro i dvije bronce. Uz Peregline, srebro je osvojila Valentina Kozumplik, a imamo i četiri ekipna zlata. Bronce su osvojile Nikolina Krivanek i Marijan Kajfež.

Branka ima 31 medalju

Osvojila je 10 europskih i četiri pojedinačna svjetska zlata, a njezinim stopama idu kći Valentina i sin Domagoj

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram