Obavijesti

Sport

Komentari 111

Nervozni Federer: Đoković ili ja? Pitajte navijače i znat ćete!

Nervozni Federer: Đoković ili ja? Pitajte navijače i znat ćete!
3

Nisam postao tenisač da bih ganjao rekorde nego osvojio Wimbledon, uživao u veličanstvenoj atmosferi centralnog terena, igrao protiv majstora iz svjetskog vrha, kaže Federer kojem je dosta usporedbi

VIDEO

Roger Federer ima 20 osvojenih Grand Slam turnira. Iznad Rafe Nadala (18), iznad Novaka Đokovića (16). Ali usporedbe ne prestaju, paralele se stalno povlače jer u ljudskoj je prirodi komparirati najbolje pa probrati - onog najboljeg.

Pokretanje videa...

01:27

A Federeru ta priča već polako ide na živce pa je na zadnje takvo pitanje odgovorio vidno iziritiran:

 - Tko je bolji, ja ili Đoković? A ne znam više... Prošetajte ulicama i pitajte ljude, pitajte one koji vole tenis! - odbrusio je veliki Švicarac u mikrofon pa onda smirenije nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Gledajte, svi znamo koliko je Novak jak i koliko to godina već traje. Naravno, svaka pobjeda, svaki veliki trijumf, svaka serija... Sve to dodaje težinu na njegovu stranu vage i u to nema nikakve sumnje.

No kako se naslovi nižu, misli Federer, motivacija se mijenja.

- Znate, to je nekada bila velika stvar. Ono, kada ste blizu vodećega. Kada ste recimo na dva Grand Slama zaostatka, ili se eventualno izjednačite pa i povedete u toj utrci. To je bilo baš veliko.

Wimbledon 2019 - Day Thirteen - The All England Lawn Tennis and Croquet Club

Danas je možda najvećem tenisaču u povijesti 'pogonsko gorivo' užitak igre, a ne dizanje trofeja.

- Sad je drukčije i normalno je da je tako. Utrka se odvija na malo drukčiji način. Ja crpim motivaciju na drugim mjestima. Ne iz toga da ostanem prvi jer taj sam rekord već postavio. A ako i netko drugi to uspije, dobro za njega ili njih. Uostalom, ne možete sve rekorde sačuvati. Nisam ni postao tenisač zbog toga. Zaista nisam. Želio sam da osvojiti Wimbledon, imati tu dobre rezultate, igrati pred onom veličanstvenom publikom na centralnom terenu, protiv igrača kao što je Đoković... Zato i danas igram tenis. Da, stvari su sada malo drugačije, ali ja sam stvarno zadovoljan razinom na kojoj sam rekao je veliki, grandiozni Roger Federer koji osjeća da bi Đoković zaista mogao srušiti barem dio njegovih rekorda.

Wimbledon 2019 - Day Thirteen - The All England Lawn Tennis and Croquet Club

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića