Obavijesti

Sport

Komentari 15

Nesretni Posavec: Prijeti mu operacija vratne kralježnice?!

Nesretni Posavec: Prijeti mu operacija vratne kralježnice?!
3

Posavec je zbog problema s vratnom kralježnicom propustio već pola do sada odigranih utakmica Hajduka. Pauzirat će do kraja jesenskog dijela sezone, a o odluci o operaciji ovisi vrijeme njegovog povratka na gol...

VIDEO

Što se događa s Hajdukovim golmanom Josipom Posavcem? Je li ozlijeđen? Ako je, koliko je ozljeda ozbiljna i kad bi se mogao vratiti na teren? Sve su to pitanja na koja konkretnog odgovora iz Hajduka za sada nema, a sve što su otkrili medijima prije tjedan dana je kako je riječ o ozljedi vrata zbog koje će Josip pauzirati najmanje mjesec dana.

No čini se kako je to bila preoptimistična prognoza, kako zbog toga što dosadašnje metode liječenja ne daju rezultata, a i splitski i zagrebački liječnici slažu se da bi bilo najbolje problem riječi operativnim zahvatom. Prije definitivne odluke Josip će se još konzultirati sa specijalistima u Švicarskoj, no šanse su minimalne...

Pokretanje videa...

Hajduk: Torcida vrijeđala igrače 00:23

Cijeli slučaj oko Posavca zakomplicirao se još ljetos. Nakon što je Hajduk otkupio njegov ugovor od Palerma a Josip branio na U-21 EP u Italiji, u dogovoru s klubom naknadno se priključio pripremama i preskočio oba susreta s Gzirom. Računao je Siniša Oreščanin da će malteške amatere dobiti i s rezervnom postavom, pa i bez golmana, no svi znamo kako je to na koncu završilo – najvećom blamažom i europskom sramotom u povijesti kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Momčad je preuzeo Damir Burić i u dogovoru s novim trenera golmana Tonćijem Gabrićem Posavca vratio na gol, no na jednom od golmanskih treninga Josip je nezgodno trznuo vratom i povrijedio jedan od diskova u vratnom dijelu kralježnice. Burić je tada prenio mišljenje liječnika kako se Posavcu ''ukliještio mišić u vratu'', no pokazat će se kasnije kako je problem puno ipak ozbiljniji pa je Posavec propustio sve utakmice u kolovozu i vratio se na gol tek u rujnu.

Dinastija: Pape i dida i pradida Vušković bili su stoperi 'bilih'
Dinastija: Pape i dida i pradida Vušković bili su stoperi 'bilih'

No ni tada njegove obrane nisu ulijevale povjerenje, ni iz izbliza nisu bile na očekivanom nivou. Prisjetimo se gola koji mu je Andrijašević glavom zabio s ruba šesnaesterca, prisjetimo se gola Serderova u bliži kut... Navodno je Gabrić odmah tražio da se Posavca makne s gola, no iz kluba su inzistirali da on i dalje brani kako bi opravdao otkup ugovora i status reprezentativca te kako bi dobili dodatno vrijeme za pregovore oko potpisa ugovora s mladim golmanom Marinom Ljubićem.  

No kako nesreća nikad ne dolazi sama, uoči utakmice s Lokomotivom Posavca je opet zabolio vrat, njegova rezerva Tomislav Duka je kazao da nije spreman stati na gol i ubrzo se zbog toga razišao s Hajdukom, a mladi Ljubić je i dalje odbijao potpisati ugovor pod ponuđenim uvjetima pa je za kaznu prebačen u drugu momčad.

Hajduk predstavio kalendar: Igrači kao kirurzi na operaciji
Hajduk predstavio kalendar: Igrači kao kirurzi na operaciji

Hajduk je ostao na Goranu Blaževiću, i Posavec je morao na gol, pa je brže bolje u tajnosti naknadno zrakoplovom otputovao za momčadi u Zagreb. Stisnuo je Posavec zube i branio, no ne zadugo, dotukla su ga dva slobodnjaka Lovrića protiv Gorice, za prvenstveni poraz i ispadanje iz kupa.

Shvativši da tako dalje ne ide, čelnici Hajduka posuli su se pepelom i podebljali ponudu Ljubiću koji je na koncu potpisao ugovor i stao na gol protiv Osijeka, a Posavca su poslali na nove pretrage, uz objavu o pauzi od minimalno mjesec dana. Minimalno, jer i splitski i zagrebački specijalisti stava su da se samo operativnim zahvatom može riješiti problem diska koji pritiska živac u Josipovoj vratnoj kralježnici, ali Josip se nećka i pokušava raznim alternativnim metodama popraviti stanje a u međuvremenu traži dodatna mišljenja liječnika.

Kako sada stvari stoje, za Josipa je na žalost jesenski dio prvenstva završen, a o njegovoj odluci o operativnom zahvatu ovisit će i vrijeme povratka na teren. Zbog svega navedenoga Hajduk bi u zimskoj stanci mogao angažirati barem još jednoga golmana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...