Obavijesti

Sport

Komentari 72

Nestao u 70 sekundi: Ngannou brutalno isprašio Dos Santosa!

Nestao u 70 sekundi: Ngannou brutalno isprašio Dos Santosa!
1

Jedna pogreška bila je dovoljna - Cigano je Predatoru okrenuo leđa pokušavajući se izvući iz nevolje u koju se uvalio, no iza uha mu je odsjeo desni kroše pa desni kroše u bradu i priči je bio kraj

VIDEO

Točno 70 sekundi od početka do sučeva prekida trajala je borba Francisa Ngannoua i Juniora Dos Santosa na UFC Fight Night: Ngannou vs. Dos Santos u Minneapolisu. Novi strahoviti nokaut kamerunskog udarača brzo je obišao svijet i svima su sada usta puna samo jednog čovjeka - Stipe Miočića.

>> Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE. <<

Kamerunac je borbu otvorio s dva teška low kicka, a Cigano je uzvratio istom mjerom. Uhvatio je Ngannoua na krivoj nozi i počistio ga snažnim desnim low kickom.

Predator se brzo pridigao na noge i pritom pokušao plasirati jedan spinning back fist, no Dos Santos je bio na sigurnoj udaljenosti. Nevjerojatno je koliko brzo teškaš poput Ngannoua može skratiti distancu. Sa svojih 115 kilograma, koliko je imao na dan vaganja, u kretnjama neumoljivo podsjeća na velteraša. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I već je u idućem napadu munjevito ušao Dos Santosu prednjim krošeom, koji je bio samo priprema za desni swing. U tren oka Dos Santos se našao uz žicu i 'bombu' Ngannoua je itekako osjetio, ali se sjajnim bočnim kretanjem uspio vratiti u centar oktogona.

Ngannou: Najbolji sam boksač u diviziji, želim Stipu ili DC-a
Ngannou: Najbolji sam boksač u diviziji, želim Stipu ili DC-a

Idućih nekoliko sekundi borci su smišljali sljedeći potez i da se sada može vratiti, Dos Santos se ne bi odlučio za desni kroše. Potpuno nepripremljeno Brazilac je zamahnuo, Ngannou je malenim korakom unatrag eskivirao udarac, a Dos Santos propao.

Uslijedila je kobna pogreška -  Cigano je Predatoru okrenuo leđa pokušavajući se izvući iz nevolje u koju se uvalio, no iza uha mu je odsjeo desni kroše pa desni kroše u bradu i priči je bio kraj. Ngannou je završio Dos Santosa na podu i sudac Herb Dean prekinuo je agoniju.

To znači da je Ngannou stigao do trećeg nokauta zaredom čime je izborio mjesto top contendera i idući je izazivač prvaka teške kategorije. A tek treba saznati nasuprot koga će stati u oktogon.

Veliki revanš

Stipe Miočić pokušat će u Anaheimu 18. kolovoza na UFC 241 vratiti pojas teškaškog prvaka svijeta u revanšu s prvakom Danielom Cormierom, čovjekom koji ga je šokantno nokautirao u prvoj rundi i prekinuo mu rekordni niz od tri obrane naslova zaredom.

Uz dužno poštovanje Cormieru koji je velikan ovog, još uvijek mladog sporta, i koji će jednog dana imati svoje mjesto u UFC Hall of Fame te praviti društvo Chucku Liddellu, Sakurabi, Titu Ortizu, Bispingu, Forrestu Griffinu, BJ Pennu i ostalima, MMA svijet željan je povratka američkog Hrvata.

Cormier je tako i tako pred odlaskom u mirovinu te je sam izjavio da mu motivacija za revanš sa Stipom nije na nivou. S druge strane, Miočić se još nije borio otkad je izgubio naslov 7. srpnja 2018. i nakon zasluženog odmora gladan je novih uspjeha u kreiranju svojeg MMA naslijeđa.

Borilačka zajednica, predvođena Joeom Roganom, uvjerena je da će Miočić uspjeti vratiti pojas te da je to, ustvari, jedini logičan i ispravan rasplet cijele priče. Miočić vrati pojas, Cormier se oprosti i ode u mirovinu kao jedan od najvećih i svi sretni i zadovoljni.

Bio bi to rasplet u kojem bismo automatski dobili revanš Miočića i Ngannoua, a to je ono čemu se svi potajno nadaju. Svi osim Ngannoua, koji se itekako dobro sjeća male škole hrvanja profesora Miočića.

Benavidez nokautirao Formigu

U sunaslovnoj borbi večeri Joseph Benavidez ostvario je i drugu pobjedu protiv Jussiera Formige, u revanšu borbe koja se dogodila prije devet godina. Benavidez je nokautirao Formigu krajem druge runde nakon što je i sam bio na rubu nokdauna u prvoj rundi.

Ovom pobjedom sjajni Benavidez dobit će novu šansu za naslov muha kategorije u kojoj je aktualni prvak Henry Cejudo.

Demian Maia pobijedio je Anthonyja Rocca Martina sudačkom odlukom dok su nokaute ostvarili Drew Dober, Alonzo Menifield, Eryk Anders, Maurice Greene i Dalcha Lungiambula.

Rezultati UFC FN: Ngannou vs. Dos Santos:

Francis Ngannou vs. Junior dos Santos – TKO (R1, 1:11)
Joseph Benavidez def. Jussier Formiga – TKO (R2 4:47)
Demian Maia def. Anthony Rocco Martin – jednoglasna sudačka odluka
Vinc Pichel def. Roosevelt Roberts – jednoglasna sudačka odluka
Drew Dober def. Marco Polo Reyes – TKO (R1 1:07)
Alonzo Menifield def. Paul Craig – KO (R1 3:19)

Ricardo Ramos def. Journey Newson – jednoglasna sudačka odluka
Eryk Anders def. Vinicius Moreira – KO (R1 1:18)
Jared Gordon def. Dan Moret – jednoglasna sudačka odluka
Dalcha Lungiambula def. Dequan Townsend – TKO (R3 0:42)
Amanda Ribas def. Emily Whitmire – SUB (R2 2:10)
Maurice Greene def. Junior Albini – TKO (R1 3:38)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem