Obavijesti

Sport

Komentari 60

Nestvarno: Kovačić odigrao već 120 utakmica bez da je dao gol

Nestvarno: Kovačić odigrao već 120 utakmica bez da je dao gol

SRETAN 25. ROĐENDAN, MATEO! Skupio je gotovo više trofeja (15) nego golova (18) u karijeri! Sarri ga voli više nego navijači Chelseaja, ali svi i dalje čekamo da Kova igrački ‘eksplodira’

VIDEO

Da ostanem zdrav, okružen ljubavlju ljudi koje volim, uspješan... - razmišljat će Mateo Kovačić gledajući svjećice na torti, a možda mu misao pobjegne i na želju: “Daj da više zabijem gol!”

Danas naš Kova slavi 25. rođendan. Ozbiljne su to nogometne godine, više ga se ne gleda kao na talenta, a Mateo nikako da zabljesne, da pokaže zašto ga je kupio Real, zašto ga je Chelsea doveo na posudbu u želji da napadne titulu... Ma i da može nositi reprezentaciju nakon odlaska Modrića (33) i Rakitića (31). Stalno ga čekamo i čekamo...

Neki su ga Englezi uvrstili u najgoru momčad Premier lige ove sezone. Sigurno nezasluženo. Ni činjenica da gotovo dvije i pol godine nije zabio gol, koja već iritantno strši i izaziva podsmjeh, nije toliko alarmantna. Jer to i nije njegova glavna zadaća.

Ali odlazak u Chelsea nije mu donio iskorak. I dalje ga se opisuje kao zahvalnog igrača, koji nema snage i(li) hrabrosti povući. Koji kao da guši svoj nedvojbeno raskošan talent. U Chelseaju igra puno, 48 utakmica, ali jučer je odigrao tek drugu od 31 u Premier ligi svih 90 minuta! Čak je 19 puta bio zamijenjen! Do jučer, samo su Aguero (Man. City, 22), Jota (Wolverhampton, 20) i Bernard (Everton, 20) više puta vađeni iz igre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Građenje igre? Jok, samo dvije asistencije (Hazard 15, Barkley 5, Kante 4...) i 25 stvorenih šansi (Hazard 97, Kante 46, Jorginho 28...) opet ga guraju ispod prosjeka. U vrhu engleske lige Kova se smjestio po postotku točnih dodavanja (91,98%), te driblinzima (42 uspješna od 62 pokušaja).

Premier League - Chelsea vs West Bromwich Albion

I onda opet dolazimo do tog prokletstva golova. Konkurenti u vezi zabili su svi (Loftus Cheek 6, Kante 4, Barkley 3, Jorginho 2), a Kova ima 28 udaraca na gol (više i od Luftusa i od Jorginha), od čega samo četiri u okvir.

Od zadnjega gola (za Real Barceloni u porazu 3-2 u International Champions kupu 30. srpnja 2017.) odigrao je 120 utakmica za klubove i reprezentaciju! A zadnji je prvenstveni gol zabio za Real Sociedadu 29. siječnja 2017. Od veljače 2017., dakle, jedan gol i šest trofeja! Čak i gledajući cijelu karijeru, kao vezni igrač (čak češće ofenzivni nego defanzivni) skupio je gotovo više trofeja (15) nego golova (18)! Za reprezentaciju 50 nastupa i jedan jedini pogodak - Gibraltaru.

-  Nije još razvio talent, mora eliminirati prazne rupe, trenutke u kojima jednostavno nestane s terena, kad se ugasi. Mora gledati što Rakitić radi, kako igra, mora preuzeti više odgovornosti. Odlaskom u Chelsea preuzeo je veliki rizik jer engleska liga je fizički napornija od Španjolske - analizirao je nedavno Igor Štimac.

 

Struka kod nas ga brani da je još mlad, ali ipak uz sve veću zadršku. I vapaj ‘Daj više pokaži što možeš!’

- Generalno je mišljenje stručnjaka i novinara na Stamford Bridgeu da je Kovačić razočarao. Nije zabio gol i nije donio kreativnost Chelseajevu veznom redu. I navijači sve više traže da igra Loftus-Cheek, koji bolje zabija i asistira. Mateo je najsvestraniji Sarrijev veznjak i jedini koji može igrati na sve tri pozicije u formaciji 4-3-3 i to je jedino dobro za Kovačića i najveći razlog što mu Maurizio Sarri vjeruje i što će tražiti od kluba da ga na ljeto otkupi. No, čelnici kluba ne slušaju baš uvijek trenera... - prenio je Goalov novinar koji prati Chelsea Nizaar Kinsella.

Kovina je tržišna vrijednost 35 milijuna eura.

Sretan 25. rođendan, dragi naš Kova, a želimo ti da do 26. iskočiš iz prosjeka.

U Premier ligi, La Ligi, Rusiji, Njemačkoj... gdje god bio, pokaži da si “taj”.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida