Obavijesti

Sport

Komentari 159

Neuništivi Rafa: Unatoč ozljedi rekordni 11. put osvojio naslov

Neuništivi Rafa: Unatoč ozljedi rekordni 11. put osvojio naslov
12

Španjolski tenisač Rafael Nadal osvojio je po 11. put u karijeri Roland Garros svladavši u finalu u Parizu Austrijanca Dominica Thiema s 6-4, 6-3, 6-2 za dva sata i 44 minuta igre.

VIDEO

Španjolcu je to ukupno 17. osvojeni grand slam turnir u karijeri. U Roland Garrosu Nadal sada ima nevjerojatan omjer od 86 pobjeda i samo dva poraza, a nikad nije izgubio u finalu. 

Mnogi su očekivali puno neizvjesniji meč jer je Thiem već pokazao da ima protuigru za Nadala na zemlji. Thiem je bio jedini tenisač koji ga je pobijedio ove godine na zemljanoj podlozi, u četvrtfinalu Mastersa 1000 u Madridu te tako prekinuo niz pobjeda koji je Nadal gradio od Rima 2017., gdje ga je također nadigrao 24-godišnji Austrijanac. Jedini koji ga je pobijedio u zadnje dvije godine na zemlji.

No, Nadal (32) se pokazao ipak prejakim za Thiema u Garrosu, a Španjolčeva igra tijekom cijelog meča nije Austrijancu davala niti malo šanse. U prvom setu Nadal je poveo s 2-0, a Thiem u sljedećem gemu vraća izgubljeni servis.  To je bio jedini put u meču da je Nadal dopustio "break", a u 10. igri je iznenadio Thiema i dobio prvi set s 6-4. 

Drugi set je Rafa dobio puno lakše, napravio je "break"  odmah u drugom gemu i izdržao sve napade Austrijanca. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U trećem setu Španjolac uzima Thiemu kod 1-1, ali je potom u sljedećem gemu morao uzeti medicinsku pomoć zbog bolova u lijevoj ruci. Kod 4-2 Nadal Thiemu još jednom oduzima servisa i to je bio kraj austrijskih nadanja da nakon Thomasa Mustera još jednom slave pobjednika Roland Garrosa.   

Nadal je susret završio bez ijednog as-servisa, imao je i osam winnera manje od Thiema, ali 17 neprisljenih pogrešaka manje. 

Ovo je bio deseti međusobni susret ovih tenisača, a Nadal je puno uspješniji. Španjolac je ostvario čak sedam pobjeda, dok je svega tri puta bio poražen.

Koliko mu znači ovaj naslov koji je osvojio u Francuskoj govori i činjenica da je svoj intervju nakon meča odradio na francuskom jeziku. 

- Ne mogu opisati svoje osjećaje jer ovo čak ne mogu nazvati snom. Nemoguće je zamisliti da ću 11 puta osvojiti Roland Garros. Zahvaljujem se cijeloj svojoj obitelji, prijateljima i trenerima zbog njihove podrške tijekom godina. Bez njih ja ne bih bio ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...