Obavijesti

Sport

Komentari 39

Tucak: Ovo je užasan napad. Pa ne bi dobili ni Paragvaj...

Tucak: Ovo je užasan napad. Pa ne bi dobili ni Paragvaj...
1

Neću omalovažavati španjolskog golmana, ali tako smo traljavo pucali. Obrana je bila odlična, ali napad je bio užasan. Valjda ćemo ovo preživjeti, zaboraviti, rekao je Tucak poslije poraza...

VIDEO

Da, da, poraz. Pa ne znam, teško mi je sad što reći. Izgubili smo zasluženo, Ništa nije funkcioniralo naprijed, moramo vidjeti čemu toliki strah, počeo je neutješni izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak za HRT nakon teškog poraza Barakuda od Španjolske (5-6) u polufinalu Svjetskog prvenstva

Baš ništa nije funkcioniralo u napadu, a naši su vaterpolisti zabili samo dva gola u prve tri četvrtine. Nedovoljno za dobiti jednu Španjolsku koja igra u ovakvoj formi.

- Neću omalovažavat španjolskog golmana, ali tako smo traljavo pucali. Obrana je bila odlična, ali napad je bio užasan. Valjda ćemo ovo preživjeti, zaboraviti. To je ipak sport, to je život. Teško je stalno pobjeđivati, ali baš mi je žao. Unatoč što piše na semaforu pet golova za nas, mi smo zabili dva gola. Želim biti iskren, to na kraju je bilo nakon želje i forsiranja. Što je tu je. Tako je u životu, ne želim raditi katastrofu - nastavio je Ivica Tucak.

Hrvatska je ovim porazom propustila priliku da obrani zlato iz Budimpešte, ali i priliku da osiguramo Olimpijske igre u Tokiju. Bilo smo najveći favoriti za zlato, a sada nam je preostala utakmica za treće mjesto.

- Nismo osigurali Olimpijske igre, ne znam što pametno reći. Treba doći k sebi, momcima ništa ne zamjeram. Svi smo željeli finale, možda je ovo bio loš dan, ne znam. Obrana je bila sjajna. Napad je bio užasan - kazao je izbornik, a onda zaključio ono najbitnije:

- Kada zabiješ dva gola, ne možeš dobiti Paragvaj, a ne Španjolsku u polufinalu SP-a. Odigrali smo turnir na visokoj razini. Moramo pobjedom i broncom se oprostiti. Nije nam lako. Moramo izvući pouke, idemo dalje. Ne možeš uvijek biti prvi. To je život, ne znam što bih pametnije rekao. 

Izbornik je bio bez riječi, vidjelo se koliko mu je značila ova utakmica i koliko su se naši pripremali, no nismo imali odgovor na neugodne Španjolce koji su odigrali sjajnu utakmicu, baš u svakom segmentu. No treba priznati da su Barakude podbacile i pomogle Furiji da dođu do drugog uzastopnog finala na velikim natjecanjima.

Sličnog razmišljanja bio je i kapetan Andro Bušlje koji nije mogao sročiti prave riječi za opisati ovo što se dogodilo u Južnoj Koreji. 

- Nažalost, stvarno ništa od finala. Igrali smo najlošiju utakmicu na prvenstvu. Čestitao bih Španjolcima na pobjedi i mojim igračima na borbi. Obrana je funkcionirala, ali u napadu smo bili bezidejni. Sve što smo pucali išlo je u golmana. Imali smo veliku priliku i osigurati vizu za OI, ali nismo uspjeli. Moramo se okrenuti utakmici za treće mjesto i isprati loš dojam i osvojiti broncu. Nismo bili agresivni kao što smo trebali biti. Jednostavno ne znam što reći. Nije nas išlo - rekao je Bušlje.

Hrvatska je u tri četvrtine zabila samo dva gola i napad nije uopće funkcionirao. Što god smo pucali prema španjolskom golu to bi završilo na njihovom golmanu. On je ni kriv ni dužan skupio devet obrana.

- Španjolci su igrali dobro, a mi smo bili bezidejni. Ne znam što reći više. Probat ćemo još bolje odigrati za treće mjesto i odraditi to do kraja. To bi bila sedma uzastopna medalja, ali najžalosnije je što nismo došli do finala, tome smo se nadali. O četvrtom mjestu neću ni pričati, nadamo se da ćemo osvojiti broncu i izaći kao pobjednici. To nam je zadnja utakmica na turniru, želimo se oprostiti pobjedom - rekao je Bušlje.

Luka Lončar nije previše pričao o porazu već se okrenuo budućnosti i utakmici protiv Mađarske.

- Ne znam što bi rekao, no ne trebamo se osvrtati unazad nego gledati prema naprijed. Sada ćemo vidjeti tko nam u subotu biti protivnik, treba konsolidirati redove i stisnut se da osvojimo medalju. Jer stvarno vrijedimo – zaključio je Luka Lončar.

Hrvatska će za treće mjesto igrati protiv Mađarske koja je u drugom polufinalu izgubila od Italije 12-10.

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.