Obavijesti

Sport

Komentari 13

Neutješni Vaha se rasplakao na jedno pitanje o Emilianu Sali...

Neutješni Vaha se rasplakao na jedno pitanje o Emilianu Sali...
1

Naravno, on je bio izvanredan broj 9, i ja sam bio devetka, o tome sam s njime često i pričao, dolazio mi je i sam, znao zahvaliti za savjet. I zato je sve ovo još stravičnije, jednostavno strašno, rekao je Vaha u suzama...

VIDEO

Trener Nantesa Vaha Halilhodžić rasplakao se na jedno pitanje o poginulom Emilianu Sali na press konferenciji uoči utakmice protiv Nimesa kod kuće. Nantes je umirovio broj devet koji je nosio Sala, a pitanje vezano uz tu temu je posebno pogodilo legendarnog trenera.

- Sala je nosio dres s brojem devet, i vi ste bili napadač, igrali ste na toj poziciji, nosili isti broj - rekao je jedan novinar na što Vaha stavio ruke na lice i zaplakao. Nakon nekoliko trenutaka se pribrao i odgovorio na pitanje.

- Naravno, on je bio izvanredan broj 9, i ja sam bio devetka, o tome sam s njime često i pričao, dolazio mi je i sam, znao zahvaliti za savjet. I zato je sve ovo još stravičnije, jednostavno strašno - rekao je Vaha u suzama. Tuga za Salom će trajati vječno, a navijači i igrači su se na poseban način oprostili od Argentinca.

Na utakmici protiv St. Etiennea, prije tjedan dana, cijeli susret je protekao u odavanju časi prema Sali, a poseban trenutak je bio kada je na semaforu odbrojala deveta minuta, u čast na broj koji je nosio Sala. Sudac je zaustavio igru i svi zajedno su zapljeskali Sali i ispratili ga na ljepše mjesto gdje će nogomet sada igrati s anđelima. Ni tada Vaha nije uspio zadržati suze.

Sala je devetku 'kanarinaca' nosio je do siječnja ove godine, a onda u transferu vrijednom 17 milijuna eura otišao u Cardiff. U Walesu se zadržao tek par dana, a potom se vratio u Nantes kako bi riješio osobne stvari i oprostio se s trenerom Vahidom Halilhodžićem i bivšim suigračima.

Zrakoplov u kojem su bili Sala i pilot Dave Ibbotson nestao je 21. siječnja iznad engleskog kanala. Tinjala je nada cijelog nogometnog svijeta i njegove obitelji sve do jučer navečer kada je iz olupine s dna Engleskog kanala izvučeno tijelo koje je ubrzo identificirano kao tijelo Argentinca Emiliana Sale.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići