Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Neutješni Vaha se rasplakao na jedno pitanje o Emilianu Sali...

None Foto: Twitter

Naravno, on je bio izvanredan broj 9, i ja sam bio devetka, o tome sam s njime često i pričao, dolazio mi je i sam, znao zahvaliti za savjet. I zato je sve ovo još stravičnije, jednostavno strašno, rekao je Vaha u suzama...

Trener Nantesa Vaha Halilhodžić rasplakao se na jedno pitanje o poginulom Emilianu Sali na press konferenciji uoči utakmice protiv Nimesa kod kuće. Nantes je umirovio broj devet koji je nosio Sala, a pitanje vezano uz tu temu je posebno pogodilo legendarnog trenera.

- Sala je nosio dres s brojem devet, i vi ste bili napadač, igrali ste na toj poziciji, nosili isti broj - rekao je jedan novinar na što Vaha stavio ruke na lice i zaplakao. Nakon nekoliko trenutaka se pribrao i odgovorio na pitanje.

- Naravno, on je bio izvanredan broj 9, i ja sam bio devetka, o tome sam s njime često i pričao, dolazio mi je i sam, znao zahvaliti za savjet. I zato je sve ovo još stravičnije, jednostavno strašno - rekao je Vaha u suzama. Tuga za Salom će trajati vječno, a navijači i igrači su se na poseban način oprostili od Argentinca.

Na utakmici protiv St. Etiennea, prije tjedan dana, cijeli susret je protekao u odavanju časi prema Sali, a poseban trenutak je bio kada je na semaforu odbrojala deveta minuta, u čast na broj koji je nosio Sala. Sudac je zaustavio igru i svi zajedno su zapljeskali Sali i ispratili ga na ljepše mjesto gdje će nogomet sada igrati s anđelima. Ni tada Vaha nije uspio zadržati suze.

Sala je devetku 'kanarinaca' nosio je do siječnja ove godine, a onda u transferu vrijednom 17 milijuna eura otišao u Cardiff. U Walesu se zadržao tek par dana, a potom se vratio u Nantes kako bi riješio osobne stvari i oprostio se s trenerom Vahidom Halilhodžićem i bivšim suigračima.

Zrakoplov u kojem su bili Sala i pilot Dave Ibbotson nestao je 21. siječnja iznad engleskog kanala. Tinjala je nada cijelog nogometnog svijeta i njegove obitelji sve do jučer navečer kada je iz olupine s dna Engleskog kanala izvučeno tijelo koje je ubrzo identificirano kao tijelo Argentinca Emiliana Sale.

 

 

Komentari (13)
  • čitam komentare nekih dole i ne mogu vjerovati kakve su moralne nakaze. moram priznati da za tog igrača nikada nisam čuo ali kada sam vidio kakvu su mu igrači, za vrijeme tekme,odali počast nisam mogao suspregnuti suze...

    8. 2. 2019,   19:40
  • Nitko se ne treba stiditi svojih suza, jer suze du dokaz da postoji srce. Ovaj covjek je osvijo moje srce svojim suzama.

    8. 2. 2019,   20:25
  • Moram priznati da me prilično pogodila priča o ovome mladom igraču sve skupa nekako pretužno ... a što se tiče Vahe moram reći da je bio strašna devetka , nikad neću zaboraviti u Maksimiru bio sam klinac , čovjek nam je zabio dva komada , Dinamo je tada pobijedio 5 prema 2 ali svakako pamtim Vahu , bio je visok crnokos a držao se onako uspravno bio je nabildan

    9. 2. 2019,   00:04