Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Neven Kovačević: U Iranu su uvjeti bolji nego u nas

None Foto: Hrvoje Jelavić

Galamim li na Irance? Ma derem im sve po redu, i to na svim jezicima, kaže Neven Kovačević, zadnji u nizu Hrvata koji su prihvatili posao u Iranu

Bukić, Šimenc, Bezmalinović, Vasović, bila je to vjerojatno najbolja momčad svih vremena, a trener toga šampionskog Jadrana - Neven Kovačević. Shahidipour, Aghazarian, Karamizarandi, to je danas jedna od najslabijih reprezentacija svijeta, a trener opet onaj isti - Neven Kovačević.
- Evo, upravo smo se vratili s olimpijskih kvalifikacija, gdje smo ostvarili povijesni uspjeh, pobijedili Kazahstan - počeo je čovjek koji je svojedobno kotirao kao jedan od najboljih svjetskih trenera, a danas, kad je gotovo pao u zaborav, jako se iznenadio i razveselio što ga se netko iz Hrvatske sjetio. Godine su prošle, a Kova je, kaže, još onaj stari.
- Sve je kod mene i mog pristupa vaterpolu isto. Gubio sam živce dok sam vodio Jadran, gubim ih sad i s Irancima - rekao je i priznao da je glavni razlog njegova odlaska u vaterpolsku anonimnost, naravno, novac koji su mu ponudili. Ipak, bez obzira na to što pravih rezultata nema, a neće ih tako skoro ni biti, Kovačević je sretan. Jer Iranci iz dana u dan sve više napreduju.
- Imamo fantastične uvjete za rad ovdje, puno vrhunskih bazena. Ovdje su uvjeti za vaterpolo kao i kod nas, vjerojatno i bolji nego što su u Hrvatskoj.
Nevenu Kovačeviću jučer je istekao ugovor, ali Iranci su navodno već pripremili novi. Oduševljeni su njime kao što smo svojedobno mi bili u Hrvatskoj. I bez obzira na to što tamo dobro zarađuje, za takve bi se u Hrvatskoj moralo naći mjesta. Jer rijetki imaju stručnjake kakvi su Matutinović, Kovačević, Rudić, Nikolić. A dvojica od njih četvorice gotovo su pali u zaborav.

HRVATSKI SPORTAŠI U IRANU

ĆIRO BLAŽEVIĆ PROBIO LED SVIM HRVATIMA
Iranski nogometni savez angažirao je Ćiru 2001. godine nadajući se da će pod njegovim vodstvom zaigrati na SP-u 2002. No ni s njim nisu uspjeli.

IVANKOVIĆ NASLIJEDIO ĆIRO I ODVEO IRAN NA SP
Nakon Ćirina odlaska na klupu iranske nogometne reprezentacije sjeo je Branko Ivanković. Tamo je ostao do 2006. i pod njegovim vodstvom izborili su SP.

TOROMAN IZ ŠIBENKE U TEHERANSKI AZAD
U rujnu 2006. košarkaš Denis Toroman iz Šibenke odlazi u teheranski Azad. Na kraju ga nisu platili, uzeli su mu putovnicu te je jedva pobjegao od tamo.

Komentiraj, znaš da želiš!